POSRNULA ZVIJEZDA

O.J. Simpson od danas potpuno slobodan: odbio je sve intervjue i nikome ne otkriva svoje namjere

‘Gospodin Simpson sada je u potpunosti slobodna osoba‘, kazao je odvjetnik Malcolm LaVergne

O.J. Simpson je 2017. nakon devet godina zatvora otpušten na uvjetnu slobodu

 Jason Bean/Upi/Profimedia

Bivša megazvijezda američkog nogometa i glumac OJ Simpson sada je u potpunosti slobodan čovjek, piše The Guardian. Danas 74-godišnji Simpson još 2017. izašao je iz zatvora, no sve do sada bio je na uvjetnoj slobodi.

Zbog sudjelovanja u oružanoj pljački i otmici u Las Vegasu 2007. iza rešetaka je proveo devet godina od sveukupno 33 koliko mu je bilo dosuđeno. Kako se na slobodi nastavio dobro ponašati, s 1. prosincem ukinuta mu je uvjetna i to dan nakon saslušanja pred komisijom u Nevadi.

"Gospodin Simpson sada je u potpunosti slobodna osoba" kazao je Malcolm LaVergne, Simpsonov odvjetnik. Bivši sportaš odbio je za sada intervjue, a njegov odvjetnik nije želio govoriti o Simpsonovim planovima, uključujući i hoće li njegov klijent nastaviti živjeti u Nevadi.

No sam Simpson je prije svog puštanja iz zatvora prije četiri godine rekao službenicima da se planira preseliti na Floridu. Ipak, na kraju se odlučio za život u čuvanoj stambenoj zajednici u Las Vegasu gdje je vrijeme provodio igrajući golf i često na Twitteru iznosio svoje mišljenje o kolegama, sportu, a posebno američkom nogometu.

Inače, Simpsona je porota u Las Vegasu osudila na zatvor u listopadu 2008. jer je predvodio pet muškaraca, uključujući dvojicu s oružjem, u sukobu u rujnu 2007. s dvojicom trgovaca sportskim kolekcionarskim predmetima u hotelu u Las Vegasu.

Simpson je inzistirao da želi samo vratiti osobne uspomene i predmete koji su mu ukradeni nakon oslobađajuće presude u Los Angelesu za ubojstva njegove bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina prijatelja Ronalda Goldmana 1994. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 04:41