MAIL ON SUNDAY

O tužbi princa Harryja za klevetu zbog članka o njegovom osobnom osiguranju odlučivat će sud

‘Tužba vojvode od Sussexa će sada proći kroz ostale faze predraspravnog postupka i suđenje u 2024.‘, piše u sažetku odluke suda‘

(FILES) Britain‘s Prince Harry, Duke of Sussex leaves from the Royal Courts of Justice, Britain‘s High Court, in central London on March 27, 2023. Lawyers for Prince Harry on December 5 began a legal challenge over his security arrangements in the UK, after he quit frontline royal duties and moved to North America. The case about his loss of UK taxpayer-funded protection is the latest in a string of court proceedings initiated by Harry, whose father is King Charles III. (Photo by JUSTIN TALLIS/AFP)

 Justin Tallis/Afp

O tužbi princa Harryja za klevetu protiv lista Mail on Sunday zbog članka o njegovom osobnom osiguranju odlučivat će sud, objavio je sud u Londonu koji je odbacio Harryjev zahtjev da se obrana izdavača ne razmatra. Mlađi sin kralja Karla je prošle godine tužio izdavača Associated Newspapers zbog članka u kojem se tvrdilo da je pokušao držati u tajnosti pravni spor s britanskom vladom u vezi policijske zaštite koja je prekinuta nakon što se odrekao kraljevskih dužnosti 2020.

U članku se optuživalo Harryja da je pokušao obmanuti javost da je spreman sam platiti zaštitu.

Harry je zatražio od suda da ne razmatra obranu lista, ali je sudac odlučio da ona ima šansu za uspjeh. "Tužba vojvode od Sussexa će sada proći kroz ostale faze predraspravnog postupka i suđenje u 2024.", piše u sažetku odluke suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:36