‘TO JE UVREDA‘

Obitelj Gucci bijesna zbog filma Ridleyja Scotta: ‘Prikazao je naše pretke kao neuke grubijane!‘

Guccijeve je najviše uvrijedio prikaz Patrizije Reggiani, koja je prikazana kao žrtva muške i šovinističke korporativne kulture

Adam Driver i Lady Gaga u filmu ”Dinastija Gucci”

 Fabio Lovino/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc.

Članovi talijanske obitelji Gucci tvrde da njihovi preci su filmu "Dinastija Gucci" britanskog redatelja Ridleyja Scotta prikazani kao "huligani", piše BBC.

"Dinastija Gucci" pripovijeda o ubojstvu Maurizija Guccija (igra ga Adam Driver) koje je naručila njegova bivša žena Patrizija Reggiani (Lady Gaga) i svemu što je prethodilo toj tragediji. Osim toga, film se dotiče i pokušaja obitelji da poboljša poslovanje modne kuće koju 1921. pokrenuo Guccio Gucci.

Obitelj Gucci tvrdi da su u filmu prikazani kao "neuki".

- Obitelj Gucci zadržava pravo da zaštiti svoje ime i imidž, kao i imena i imidže svojih voljenih - stoji u pismu koje je napisala obitelj, a koje je objavila talijanska novinska agencija ANSA.

Guccijevi tvrde da su Aldo Gucci, sin osnivača tvrtke kojeg je u filmu igra Al Pacino, i drugi članovi obitelji poput Rodolfa Guccija (Jeremy Irons) i Paola Guccija (Jared Leto) prikazani kao "neuki grubijani koji nisu marili za svijet oko sebe". Navode i da su "protagonistima" i "događajima" dani "ton" i "karakter" kakve nisu posjedovali u pravom životu.

- S ljudskog stanovišta, to je jako bolno. Uvreda je to za nasljeđe na kojem je ta modna marka izgrađena - stoji u pismu obitelji.

Guccijeve je najviše uvrijedio prikaz Reggiani, koja je u filmu, a i u izjavama ekipe filma, prikazana kao "žrtva koja je pokušala preživjeti u muškoj i šovinističkoj korporativnoj kulturi".

- To ne može biti dalje od istine - rekla je obitelj te dodala da je tvrtka u vremenu dok ju je ona vodila bila uključiva.

Multinacionalni modni konglomerat Kering vlasnik je modne marke Gucci od 1999. godine, a danas u Gucciju ne radi nitko iz obitelji koja je brand osnovala.

Obitelj Gucci za sada nije pokrenula nijedan sudski spor oko prikaza svojih predaka u Scottovom filmu.

Patrizia Gucci, nećakinja Maurizija Guccija, optužila je redatelja Ridleyja Scotta da je "ukrao identitet njezine obitelji kako bi na njemu zaradio".

Scott je odbacio te kritike.

- Neću se upuštati u te rasprave. Sjetite se da je jedan Gucci ubijen, a da je (Aldo Gucci) išao u zatvor zbog utaje poreza. Ne možete mi pričati o zarađivanju. Čim počnete tako govoriti, ulazite u javnu domenu - rekao je redatelj.

Patrizia Reggiani je ranije ove godine rekla da ju je naživciralo to što je Lady Gaga nije htjela upoznati te da je time pokazala da je ne poštuje.

Producenti filma su rekli da nisu htjeli da se Gaga i Reggiani upoznaju jer nisu htjeli tim činom na bilo kakav način podržati zločin koji je Reggiani počinila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:51