GLUMAČKA LEGENDA

Objavljeni detalji o posljednjim danima S. Conneryja: ‘Planina od čovjeka u tako užasnom stanju... Bilo ga je teško gledati‘

Prvi filmski James Bond preminuo je u svom domu na Bahamima 31. listopada 2020. u 1.30 ujutro

Sean Connery

 Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia/Capital Pictures/Capital Pictures/Profimedia

U novoj knjizi Herbie J Pilata, "Connery, Sean Connery: Before, During, and After His Most Famous Role", bliski prijatelj legendarnog glumca Seana Conneryja progovorio je o posljednjim danima slavnog oskarovca. Conneryjev prijatelj Brendan Lynch rekao je da je posjetio glumca nedugo prije njegove smrti, te da se tih trenutaka prisjeća s velikom tugom.

Podsjetimo, prvi filmski James Bond preminuo je u svom domu na Bahamima 31. listopada 2020. u 1.30 ujutro. Imao je 90 godina. Rečeno je da je umro od "upale pluća, zatajenja disanja, starosti i fibrilacije atrija". Ipak, njegova supruga Micheline priznala je da se glumac prije smrti dugo borio s demencijom, piše Blic.rs.

image

Sean Connery

sunset Box/Allpix Press/Profimedia/ sunset Box/allpix Press/profimedia

- Budući da mu uopće nije bilo dobro, Micheline me na kraju zamolila da ga vidim barem nakratko. Nije želio da se oko njega motaju ljudi koje ne poznaje, pa sam svratio u posjet - rekao je Lynch u spomenutoj knjizi.

- Plakao sam jer sam vidio ovu planinu od čovjeka, ljudskog bića monumentalnog postignuća, u tako užasnom stanju: slab (i mentalno i fizički), nesposoban nastaviti razgovor ili završiti rečenicu. Vidjeti njegovo tijelo tako slabo i manjkavo na samom kraju... bilo je jako tužno. Pokušali smo razgovarati. Pokušao sam mu reći što se događa u svijetu sporta, iako sam znao da ne razumije baš sve - opisao je.

- Ako je itko izgledao kao filmska zvijezda, onda je to bio Sean Connery. Ali pred kraj, kad je bio slab, bilo ga je teško gledati - zaključio je Pilato, autor knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 15:29