VELIKA TRAGEDIJA

Obožavatelji i obitelj u šoku: Poznati reper i njegov prijatelj upucani na ulici

Pretpostavlja se da su bili na putu prema noćnom klubu povodom proslave rođendana kada su upucani

Kiernan Forbes, poznatiji kao AKA

 Rajesh Jantilal/Afp/Profimedia/Rajesh Jantilal/afp/profimedia

Jedan od vodećih južnoafričkih repera, popularno poznat kao AKA, ubijen je iz vatrenog oružja ispred restorana u obalnom gradu Durbanu.

Kiernan Forbes ubijen je zajedno sa svojim bliskim prijateljem, kuharom i poduzetnikom Tebellom ‘Tibzom‘ Motsoaneom, prenosi BBC.

Pretpostavlja se da su bili na putu prema noćnom klubu povodom proslave Forbesova rođendana kada su upucani. Motiv ubojstva trenutno se istražuje.

Policijski glasnogovornik Robert Netshiunda rekao je za BBC da su reper i njegov prijatelj išli do svog automobila kada su im prišla dvojica naoružanih muškaraca koji su ih upucali iz neposredne blizine. Napadači su potom pješice pobjegli s mjesta događaja.

Forbes je započeo svoju glazbenu karijeru kao dio rap grupe Entity prije nego što je započeo svoju solo karijeru, osvojivši nekoliko nagrada u Južnoj Africi. I međunarodno je poznat te ima nekoliko nominacija za nagradu Black Entertainment Television (BET) u SAD-u, kao i MTV Europe Music Award.

Nekoliko sati prije smrti, 35-godišnjak je objavio vijest na društvenim mrežama o svom nadolazećem albumu, ‘Mass Country‘, koji bi trebao biti objavljen kasnije ovog mjeseca.

"Nama je Kiernan Jarryd Forbes bio sin, brat, unuk, nećak, rođak i prijatelj, i što je najvažnije, bio je otac voljenoj kćeri Kairo", napisali su Forbesovi roditelji na društvenim mrežama.

"Mnogima je bio AKA, Supa Mega, Bhova i mnoga druga imena koja su mu nadjenuli obožavatelji iz ljubavi. Naš sin je bio voljen i uzvratio je ljubav", dodali su.

Motsoane, koji je također bio AKA-in bivši menadžer, opisan je na društvenim mrežama kao "pravi džentlmen". Južnoafrička Republika ima jednu od najvećih stopa ubojstava u svijetu i pucnjave nažalost nisu neuobičajene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:38