USPON I PAD

OD BOGATE TATINE CURICE IZ B. HILLSA DO PREŽIVLJAVANJA U REALITY EMISIJAMA Glumica odrasla u luksuzu nije ni sanjala u što će joj se život pretvoriti

 
 Profimedia

Američka glumica Tori Spelling, koja se proslavila ulogom u popularnoj seriji 'Beverly Hills 90210', za dva dana će proslaviti rođendan, a rodila se prije 47 godina u obitelji jednog od najpoznatijih hollywoodskih filmskih bogataša.

Njezin otac slavni je TV producent Aaron Spelling, koji je svojedobno dao izgraditi najveću vilu u Los Angelesu, koja se prostire na 56.000 kvadratnih metara, a u njoj ima čak 123 soba.

Obzirom da djetinjstvo i adolescenciju provedenu u raskoši i luksuzu, Tori nije mogla ni zamisliti da će jednoga dana sa svojom obitelji živjeti u skromnom domu, zahvaljujući Bogu za svaku novu ulogu i živjeti s mužem koji joj je bio nevjeran.

Exclusive - Los Angeles, CA - 04/20/2020 - Tori Spelling and family pass the time at home by playing family game night in their house. Tonight`s game is play the Beverly Hills 90210 version of Twister, Beverly Hills 90210 Entangle. 

-PICTURED: Tori Spelling, Dean McDermott,Stella McDermott,Hattie McDermott,Finn McDermott,Beau McDermott
-, Image: 514391972, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive, Model Release: no, Credit line: MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia
MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia

Exclusive - Los Angeles, CA - 05/12/2020 - Tori Spelling parking her car in her driveway in LA.

-PICTURED: Tori Spelling
-, Image: 518871730, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive, Model Release: no, Credit line: JESSE BAUER / INSTAR Images / Profimedia
JESSE BAUER / INSTAR Images / Profimedia
Tori Spelling snimljena 12. svibnja 2020.

Njezino ime krasilo je novinske napise iz svih mogućih krivih razloga, a detalji njezina burnog života kao da su dio nekog hollywoodskih scenarija.

Veliku priliku za zvjezdani uspon dobila je ulogom Donne Martin u tinejdžerskoj seriji 'Beverly Hills', koju je producirao njezin otac što je, kako je i sama priznala, olakšalo borbu za ulogu. Na audiciju se prijavila pod drugim imenom, htjela je glumiti Andreu, ali joj je na kraju dodijeljena uloga Donne.

Serija je bila ogroman supjeh, prikazivala se u 10 sezona, što je omogućilo Tori Spelling da postane financijski neovisna od svoje obitelji.

Nakon što je serija završila 2000. godine, život kakav je oduvijek živjela, bez razmišljanja o tome što donosi sutra i trošeći iznova nemilice, počeo je nestajati.

Exclusive - Hawaii, HI - 08/27/2019 - Tori Spelling and Dean McDermott poolside during their family vacation in Hawaii after finishing the current reboot of Beverly Hills, 90210.

-PICTURED: Tori Spelling,Dean McDermott
-, Image: 467717627, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive, Model Release: no, Credit line: SOPHIE FRITZ / INSTAR Images / Profimedia
SOPHIE FRITZ / INSTAR Images / Profimedia

*EXCLUSIVE* Barstow, CA - Dean McDermott and Tori Spelling take the kids out for a quick bite to eat at Panda Express in Barstow.  It appears that Tori and Dean are attempting to mend their broken marriage by spending more time together as a family unit.  
         November 22, 2014, Image: 211534230, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil,NO Brazil, Model Release: no, Credit line: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

- Nije tajna zašto imam financijske probleme. Odrasla sam u takvom bogatstvu kakvo si malo tko može zamisliti. Nikada nisam znala za drugačiji život. Čak i kad sam pokušala živjeti jednostavniim životom, nikada se nisam mogla riješiti luksuza. Selila sam iz jedne kuće u drugu, ali sam usput izgubila milijune dolara, napisala je 2013. u svojoj knjizi 'Spelling It Like It Is'.

Kada su nastupila teška vremena, nije željela potražiti pomoć oca, unatoč njegovom bogatstvu.

- To bi značilo da sam mala bogatašica kojoj otac plaća za sve, ono što su svi mislili o meni, rekla je za ABC News 2008. Nisam željela to biti, radije bih bankrotirala.

Kako bi pokrila troškove prihvaćala je u parodijama poput Scary Movie 2, ili TV filmovima poput A Carol Christmas, Family Plan, Hush i drugi.

Dok je još uvijek njezino ime značilo nešto u Hollywoodu udala se 2004. za Charlija Shaniana, ali taj brak nije dugo potrajao. Na snimanju filma 'Mind Over Murder' srela je svog budućeg supruga Deana McDermotta s kojim je još uvijek u braku. Spavali su zajedno već prve noći nakon upoznavanja, unatoč tomu što su oboje bili u braku. Nije dugo trebalo da istina izađe na vidjelo.

- Bili smo 15 mjeseci u braku kada sam otvorio National Enquirer i vidio fotografije svoje supruge kako drugom muškarcu pleše u krilu, rekao je Shanian za GQ 2007. godine.

West Hollywood, CA - Tori Spelling and Dean McDermott attend the 'John Varvatos 10th Annual Stuart House Benefit' with their children Hattie, Finn, Liam, and Stella. The couple looked happy as they waited for the car at valet and posed for pictures with fans.

          March 10, 2013, Image: 155829624, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights,World Rights, Model Release: no, Credit line: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia
AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Ubrzo su se rastali, a Spelling se ponovno udala, dvije godine nakon prvog vjenčanja. U bračnu luku s McDermottom uplovila je 2006., a iste godine njezin cijeli svijet se srušio kada je izgubila oca, a u podijeli nasljedstva ona i njezin brat Randy ostali kratkih rukava.

Iako je imanje njezina oca procijenjeno na 500 milijuna dolara, javnost je bila šokirana kada je obznanjeno da će Tori i Randy dobiti 'samo' 800.000 dolara nakon što plate poreze. Ostatak je pripao njihovoj majci Candy, ali u to vrijeme Tori više nije bila u dobrom odnosima s majkom.

Unatoč tome što je naslijedila manju svotu novaca, Tori je kasnije izjavila da je ona o tome razgovarala sa svojim ocem.

- Bili smo na ručku kada mi je rekao: bit ćeš dobro, sve sam sredio, dobit ćeš nešto manje od milijun dolara. Dio mene se nadao da će stvari ispasti drugačije, ali mrzila sam sebe zbog toga, nisam htjela biti ona cura koja treba ili želi novac svoga oca, rekla je.

Obzirom da se novac trošio nemilice, dugovi su se počeli gomilati, financijski problemi su se pogoršali kada je Tori Spelling dobila svoje prvo od petero djece, koliko ih ukupno ima s Deanom.

Iako Tory nerado priča o tome, kada je stigla tužba America Expressa zbog neplaćenih računa u iznosu od 38.000 dolara 2016., Candy Spelling je otkrila da potpomaže svoju kćer kada je to doista nužno, ali ne kada je riječ o ekstravagantnom trošenju.

Do 2007. bilo je jasno da če Spelling morati naći neki posao izvan svijeta glume. Prvo je na VH1 parodirala samu sebe u seriji So Notorius, a zatim je snimala reality emisiju sa svojim suprugom. Prvo su vodili hotel u emisiji 'Tory & Dean: Inn Love', a zatim nakon 2012. sličnu emisiju. Organizirali su parovima vjenčanja u emisiji 'Tori & Dean; sTORIbook Weddings'. Također je reprizirala ulogu Donne u remakeu Beverly Hillsa.

Iako je cijelo vrijeme nešto snimala, ipak je imala financijskih problema. Država Kalifornija šokirala ih je poreznom tužbom teškom 259.108 dolara zbog neplaćenih poreza. Godine 2011. morala je prodati kuću uz gubitak novaca, uz to je 2016. stigla tužba od American Exressa, a McDermott je jedva uspio izbjeći zatvorsku kaznu zbog neplaćanja alimentacije prvoj supruzi.

- Moj muž i ja radimo doista naporno, stalno nešto radim, jako mi je važno da moja djeca vide da im roditelji rade. Puno pričamo s njima o tome, rekla je u to vrijeme.

Godine 2013. isplivala je McDermottova preljubnička afera s Emily Goodhand dok je radio na televizijskom projektu u Torontu. Potom je išao na rehabilitaciju zbog ovisnosti o tabletama i seksu, a Spelling je odlučila da će unatoč svemu ipak pokušati spasiti brak.

Potom su snimili još jedan reality 'Prava Tori'.

Prije nekoliko dana Tori i Dean proslavili su 14 godina braka, a nedavno su sa svojih petero djece uselili u vilu vrijednu 3,7 milijuna dolaa unatoč velikim dugovima.

- Prošli smo svašta u 14 godina i još uvijek smo jako bliski. Sretna godišnjica draga, ne bih mogao zamisliti život bez tebe, napisao je Dean McDermott na svom Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:48