AMBER VS. DEPP

Od izmeta i droge, do bolesnih poruka i fizičkih obračuna: Bračna strava na holivudski način

Danas je red na Amber Heard da počne iznositi svoje svjedočenje u bizarnom slučaju koji prati cijeli svijet

Johnny Depp i Amber Heard

 Daniel Leal/Afp/Profimedia

Sudska trakavica između Johnnyja Deppa i Amber Heard već tjednima puni naslovnice diljem svijeta. O užasnim, zapanjujućim detaljima njihova odnosa prvo je svjedočio slavni glumac, a danas je red na Heard, pa su svi u "niskom startu" da čuju što 36-godišnja zvijezda ima za reći. Sudeći po onome što je do sada istreseno u javnosti, za očekivati je da sada slijedi nova runda "prljavog veša" nad kojim se zgraža cijeli svijet, vode rasprave i u renomiranim američkim medijima poput CNN-a, a ljudi dijele na timove "Depp" i "Amber".

Za one neupućene, Depp je tužio zbog klevete svoju bivšu suprugu za 50 milijuna dolara zbog članka koji je napisala za The Washington Post 2018., u kojem je sebe opisala kao žrtvu obiteljskog zlostavljanja. Kao odgovor, glumica je podnijela vlastitu protutužbu od 100 milijuna dolara. Suđenje koje se prenosi uživo krenulo je 11. travnja u Virginiji i sada je ušlo u četvrti tjedan, a danas bi trebala po prvi puta svjedočiti i Amber Heard.

image

Johnny Depp

Steve Helber/POOL/AFP

Sva šokantna svjedočenja koja su se do sada mogla vidjeti teško je izdvojiti, no ovo su neka od njih:

Gašenje cigareta na obrazu

Na jednoj od uznemirujućih snimki nastalih za vrijeme njihova zajedničkog života Amber priznaje da je udarila Deppa, a on na drugoj urla na nju i govori da je debela. Amber mu govori da pronađe nekog drugog na komu će gasiti cigarete. Međutim, Depp je na sudu svjedočio da je njegova bivša supruga bila ta koja mu je žar cigarete zabila u obraz.

Vršenje velike nužde nasred kreveta

Glumac je optužio Heard da je namjerno izvršila veliku nuždu u njihov bračni krevet nakon svađe. Navodno je razlog bilo Deppovo kašnjenje na proslavu njena 30. rođendana, a kako bi mu se osvetila, zanosna plavuša odlučila se olakšati u krevetu. "Osvetu" je pronašla spremačica, postoje i fotografski dokazi, a Amber tvrdi da je to nedjelo njihova psa Booa.

Poremećaji osobnosti

Psihologinja Shannon Curry, koju je angažirao Deppov pravni tim, provela je psihološku procjenu glumice i ustvrdila da Amber ima dvije dijagnoze - granični poremećaj osobnosti i histrionski poremećaj osobnosti. Pojasnila je da takve osobe idu iz ekstrema u ekstrem te da od idealiziranja partnera, on postaje "smeće". Također, zaključila je kako Amber ne pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog turbulentne veze s glumcem.

Gađanje predmetima i odsijecanje prsta

Heard tvrdi da ju je Depp tukao, gađao mobitelom i vukao po podu, dok je on izjavio da ga je Amber gađala bocom i staklom mu odrezala dio prsta na ruci.

Ogrebotine, otekline, masnice...

Malcolm Connolly, tjelohranitelj Johnnyja Deppa, izjavio je kako je zamijetio ogrebotine i otekline na glumčevu licu na medenom mjesecu para, dok ona nije imala nikakve vidljive ozljede. Tvrdi i kako je s vremenom Amber bila sve zahtjevnija i napadnija.

Nesvijest i glava u pijesku

Tara Roberts, Deppova menadžerica, na pitanje Amberine odvjetnice potvrdila je kako se glumac na Bahamima onesvijestio i pao s glavom u pijesak. Cijelu scenu vidio je i Deppov sin po njezinom svjedočenju.

Sramotne fotografije

Obrana je sudu priložila i tri fotografije kojima su željeli dokazati da se Depp drogira, kao i u kakvom stanju zna biti. Među njima je i ona na kojoj spava sjedeći na kauču s velikom čašom sladoleda koja se prolijevala po njemu. Glumičin tim tvrdi kako je onesviješten, a on da je premoren od snimanja tako zaspao.

"Bila je to divna slika za nju koju je sama snimila", uzvratio je Depp, dajući jasno do znanja tko mu je to smjestio i namjerno ga ponizio.

Konzumacija droge

Depp pak tvrdi da je Amber bila drogirana na njihovom vjenčanju 2015. Zajedno s nekolicinom prijatelja, navodi, uzela je MDMA ili ecstasy. On im se nije pridružio, nije kaže ni konzumirao alkohol već samo marihuanu.

Ružne poruke

Na sudu su isplivale i ružne poruke koje je Depp slao drugima. Među njima je bila i ona "zapalimo Amber", za što glumac tvrdi da je bila šala i da se referirao na film Monty Pythona. U drugoj pak svom susjedu piše " Nadam se da se Amberin truli leš raspada u je*enom prtljažniku Honde Civic."

Dijagnosticiran PTSP

Svjedokinja Amberina tima, klinička i forenzička psihologinja dr. Dawn Hughes smatra pak da Amber ima PTSP zbog partnerskog nasilja.

image

Dr. Dawn Hughes

Jim Watson/POOL/AFP

Seksualno nasilje

Kako navodi, Heard joj priznala da je doživjela seksualno nasilje od strane Deppa. Dodala je da je Depp 'bio pijan ili napušen te da ju je bacio na krevet, strgnuo joj spavaćicu i pokušao imati seks s njom. Prisiljavao ju je da mu pruži oralni seks kada bi bio ljut. To nisu bili trenuci ljubavi, to su bili trenuci dominacije. Mislio je da je prihvatljivo strgnuti njezinu spavaćicu i zabiti prste u njezinu vaginu dok traži kokain.

Opsesivna ljubomora

Dr. Dawn Hughes izjavila je i kako je Depp prakticirao "prisilnu kontrolu nad Amber" te da je bio "opsesivno ljubomoran" i želio određivati što smije odjenuti.

Brojne traume

Depp pak tvrdi da je Heard iskorištavala njegove traume iz djetinjstva koje su joj koristile kao "municija" u obračunima, čime ga je dovodila do konfuzije i depresije. "Jedini način da nađem mir, bio je da odem. Ponekad bih se zaključao u kupaonicu ili bilo koju drugu prostoriju u koju ona ne može ući", izjavio je glumac.

Međusobno zlostavljanje

Laurel Avis Anderson, terapeutkinja koja je radila s Deppom i Heardom, na svjedočenju 14. travnja izjavila je kako je riječ o "međusobnom zlostavljanju". Objašnjavajući Deppove odnose s prijašnjim partnericama, Anderson je objasnila kako smatra da se u njima dobro kontrolirao. Međutim veza s Heard za njega je bila okidač.

"Upustili su se u ono što vidim kao međusobno zlostavljanje", ispričala je terapeutkinja, koja je par vidjela nekoliko puta između listopada i prosinca 2015., dakle kada su se tek vjenčali. Također je iznijela kako je Depp poricao da je bio nasilan te da je par imao grozne vještine komunikacije.

"Gospođa Heard je imala stil govora kao da udara čekićem. Bila je jako uzbuđena. On je pak imao problema s pričanjem ujednačenim tempom. Ona ga je voljela. On ju je volio. Vjerovala je da nije glupa. I znala je da to što rade nije zdravo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:11