ROMY WALTHALL

Od srčanog zastoja preminula zvijezda filma ‘Čovjek bez lica‘, imala je samo 57 godina

Hvala ti na svemu. Volim te. Počivaj u miru. Vidjet ću te u zvijezdama, ovim riječima od glumice se oprostio njezin sin Theodore Dudley
Romy Walthall s kćeri Isabellom Israel
 INSTAGRAM

Američka glumica Romy Walthall, koja je 1997. s Johnom Travoltom i Nicolasom Cageom snimila akcijski triler "Čovjek bez lica" ("Face/Off"), umrla je prošli mjesec od srčanog zastoja. Imala je 57 godina.

Romy je preminula iznenada 19. svibnja nakon što je pretrpjela srčani udar, potvrdio je za Variety njezin sin Morgan Krantz, također glumac.

Osim što je u kultnom filmu "Čovjek bez lica" utjelovila ekscentričnu tajnicu Johna Travolte, Walthall je ostala zapamćena i po ulozi Molly McNulty u hororu "Pad kuće Usher" iz 1989.

- Pomirila sam se s činjenicom da nikad neće postojati odgovarajuća kombinacija riječi koja bi točno opisala moju majku. Bila mi je sve - moja prva ljubav, najljepša žena koju sam ikad vidjela, bila je opaka i zabavna, svijetla i mračna, posjedovala je nevjerojatnu čaroliju... Uvijek ću te voljeti - napisala je glumičina kći Isabella Israel na Instagramu.

Dirljivim riječima od majke se oprostio i sin Theodore Dudley.

- Ljubav i mudrost koje si mi dala nikad neće nestati. Uvijek ćeš mi biti nadahnuće. Naučila si me da nikad ne odustajem. Naučila si me da ne prihvaćam 'ne' kao odgovor. Naučila si me da budem vjeran sebi. Uvijek si navijala za mene, jer si znala da mogu sve. Usadila si mi taj ratnički duh... Hvala ti na svemu. Volim te. Počivaj u miru. Vidjet ću te u zvijezdama - objavio je.

Teksašanka Romy sa 17 godina potpisala je ugovor s manekenskom agencijom i počela raditi u Europi. Kasnije se preselila u Los Angeles i posvetila glumi.

Tijekom karijere pojavljivala se i u brojnim TV serijama, uključujući "Dosjee X", "Civil Wars", "Man of the People" te "Hotel Malibu", gdje je glumila s Jennifer Lopez.

Posljednju ulogu imala je 2011. godine, kad se pojavila u filmu "0s & 1s" zajedno sa sinom Morganom. Nakon što se povukla iz showbizza, radila je kao učiteljica glume u dolini San Fernando.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 01:52