IMAO JE 59 GODINA

Od srčanog zastoja preminuo ‘četvrti Beastie Boy‘: ‘Bio je vrlo poseban čovjek, nedostajat će nam‘

Ricky Powell bio je alfa i omega fotografije u hip-hop kulturi. Voljeli su ga Public Enemy, Run-DMC, Sofia Coppola, Madonna...
Ricky Powell 
 Lars Niki/Getty Images/Profimedia

Fotograf Ricky Powell, poznat po snimanju najvećih ikona hip-hop kulture, preminuo je od zatajenja srca u 60. godini. Tužnu vijest o smrti cijenjenog umjetnika, koji je svojedobno dobio i nadimak "četvrti Beastie Boy", potvrdio je njegov menadžment.

- Samo želim reći da je bio vrlo poseban čovjek i svima će jako nedostajati - izjavio je Rickyjev poslovni partner Tono Radvany za Pitchfork, a prenosi The Mirror.

Powell je tijekom karijere fotografirao Public Enemy, Run-DMC, LL COOL J-a, a surađivao je i s Madonnom, Andyjem Warholom, Sofijom Coppolom te Vinom Dieselom, no najpoznatiji je ipak bio po radu s Beastie Boysima, s kojima je razvio vrlo blisko prijateljstvo, a gostovao je i na njihovim turnejama te u glazbenim spotovima.

Reper LL COOL J jedan je od prvih glazbenika koji se na Instagramu oprostio od prerano preminulog umjetnika.

- 'Uhvatio' si kulturu. Počivaj u moći - napisao je glazbenik. Inače, engleski izraz "rest in power" uglavnom se koristi u američkim crnačkim i LGBT zajednicama kako bi se odala počast preminulim osobama, osobito onima koji su se borili protiv sistemskih predrasuda kao što su rasizam i homofobija.

Powell, koji se rodio u Brooklynu, svojedobno je izjavio kako se počeo baviti fotografijom nakon što je njegova bivša djevojka ostavila kameru u njegovu domu.

- Odlučio sam da ću napraviti nešto od sebe, htio sam joj pokazati što je propustila ostavivši me - rekao je Ricky, koji je 1990-ih imao i vlastiti TV show "Rappin With the Rickster", u kojem je intervjuirao mnoge zvijezde, uključujući i glumca Laurencea Fishburnea te Sonic Youth.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:28