NEMALI POPIS

Odlazak najdugovječnije vladarice: Evo što je kraljica Elizabeta II. najviše mrzila

O životu britanske kraljice ispisani su brojni tekstovi, a strani mediji napravili su i popis stvari koje je mrzila

Kraljica Elizabeta II.

 Aaron Chown/pa Images/Profimedia

Svi mi imamo stvari koje ne volimo ili baš mrzimo, a izuzetak nije bila ni britanska kraljica Elizabeta II., koja je preminula u 97. godini života i iza sebe ostavila uplakanu Veliku Britaniju.

O životu britanske kraljice, ali i o njoj samoj, ispisani su brojni tekstovi, a zanimljivo je da su strani mediji napravili i popis stvari koje je navodno mrzila.

Riječ ‘trudna‘

Kraljica je preferirala izraz ‘na obiteljski način‘ te je riječ ‘trudna‘ smatrala ‘vulgarnom‘. Obožavatelji kraljevske obitelji koji prate svaki njihov korak i sve što se piše i prenosi o njima sjetit će se da je riječ ‘trudna‘ izostavljena iz objave princa Harryja i Meghan Markle o njezinoj trudnoći.

Cipele na punu petu

Iako bi se cipele na punu petu činile savršenom alternativom štiklama dok pohodi polo utakmice i druga događanja koja se odvijaju na travi, kraljica Elizabeta II. takvu je vrstu obuće s gnušanjem odbacivala. "Kraljica nije obožavateljica cipela na punu petu. Ona ih stvarno ne voli i to žene iz kraljevske obitelji jako dobro znaju", rekao je jednom prilikom upućeni izvor za Vanity Fair.

Stil Meghan Markle

I tu ne misli samo na cipele. Kraljici se nije sviđao njezin stil općenito. Nisu joj se sviđale niti haljine golih ramena, kao ni to što je odbijala nositi najlonke. Njezini kratki porubi, sklonost crnoj boji i odabir nebritanskih dizajnera nisu naišli na odobravanje kod kraljice.

Kraljevska kruna

Kruna, dizajnirana za krunidbu Georgea VI., toliko je teška da je kraljica morala držati glavu savršeno uspravno svaki put kada bi je nosila. U BBC-jevu dokumentarcu pod nazivom "Krunidba", izvještava Express, kraljica Elizabeta II. otkrila je kraljevskom komentatoru Alastairu Bruceu da kruna koja teži više od kilograma ima svoje "nedostatke", ali da ona razumije njezinu važnost.

Serija ‘Kruna‘

Popularna Netflixova serija svidjela se mnogima, ali ne i britanskoj kraljici.

"Bila je uzrujana načinom na koji je princ Philip prikazan kao otac koji je neosjetljiv na dobrobit svog sina", rekao je viši dvorjanin za Express. “Posebno ju je naljutila scena u kojoj Philip nema suosjećanja za očito uzrujanog Charlesa dok ga vozi kući iz Škotske. To se jednostavno nije dogodilo.”

Češnjak

Britanska vladarica nije bila ljubiteljica lošeg zadaha i zato članovi kraljevske obitelji ne konzumiraju češnjak. "Kraljica nikada ne bi imala češnjak na jelovniku", rekao je Darren McGrady, bivši kraljevski kuhar.

Luk

Ista stvar vrijedi i za luk.

Škrob

Njezino kraljevsko visočanstvo uglavnom nije konzumirala škrob. Krumpir i tjestenina nisu se često nalazili na njezinu tanjuru.

‘Rare‘ pečeno meso

Kraljica nikada nije bila presretna kad bi joj se poslužilo ‘rare‘ pečeno meso. Ona je voljela kad bi bilo jače pečeno, rekao je McGrady.

Bijela jaja

Smatrala je da su tamnija jaja bolja.

Kora kruha

Koru se mora odrezati, pisao je The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:04