U KRUGU OBITELJI

Odlazak poznatog glumca koji se proslavio ulogama u ‘Oslobađanju‘ i ‘Supermenu‘: ‘Umro je prirodnom smrću‘

Njegova prva filmska uloga bila je u filmu ‘Deliverance‘ iz 1972., u kojem je glumio jednog od četvorice muškaraca iz Georgije
Ned Beatty i Gene Hackman u 'Supermanu'
 ©dovemead Films/Film Export A./Afp/Profimedia

Ned Beatty, glumac nominiran za Oscara, poznat po filmovima 'Deliverance' (Oslobađanje) i Superman, preminuo je u dobi od 83 godine, javlja CNN.

- Ned je preminuo prirodnom smrću u nedjelju ujutro, okružen svojom obitelji, priopćila je njegova menadžerica Deborah Miller.

image
Ned Beatty
Lumeimages, Pacificcoastnews./Avalon/Profimedia

Njegova prva filmska uloga bila je u filmu 'Deliverance' iz 1972., u kojem je glumio jednog od četvorice muškaraca iz Georgije koji odlaze na putovanje kanuima. Bio je nominiran za Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Network' iz 1976., a glumio je Otisa u Supermanu iz 1978. Poznat je i po brojnim drugim kazališnim, televizijskim i filmskim ulogama.

Beatty je rođen i odrastao u Kentuckyju.

- Počeo se profesionalno baviti glumom s deset godina. Prvi džeparac je zaraživao pjevajući gospel u kvartetima, dodaje se u priopćenju agencije.

Nakon što je dugo vremena proveo u kazalištu u Abingdonu u američkoj saveznoj državi Virginia, u Washingtonu D.C. te na Broadwayu, primijetio ga je filmski redatelj John Boorman i odabrao da glumi Bobbyja Tripea u trileru 'Deliverance' ('Oslobađanje').

image
Film 'Deliverance'
Warner Bros/Afp/Profimedia

Poznat je i po ulogama u filmovima 'Svi predsjednikovi ljudi', 'Opušteni grad' ('The Big Easy'), 'Počuj moju pjesmu' ('Hear my song').

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:06