POSVAĐANA BRAĆA

Odnos između Harryja i Williama ne može popraviti ni sjećanje na majku: ‘Nema tu zajedništva...‘

Prinčevi će stajati jedan pored drugoga u 1. srpnja ove godine, na dan otkrivanja spomenika njihovoj majci, preminuloj princezi Diani
Prinčevi Harry i William
 Gareth Fuller/AFP

Prinčevi Harry (36) i William (39) stajat će jedan pored drugoga u 1. srpnja ove godine, na dan otkrivanja spomenika njihovoj majci, preminuloj princezi Diani, no zbog inzistiranja na održavanju odvojenih govora, čini se da se njihov odnos ipak nije popravio kako su mediji nagađali nakon pogreba njihovog djeda.

Harry je napustio kraljevsku obitelj i Ujedinjeno Kraljevstvo još prošle godine zajedno sa svojom suprugom Meghan (39) i sinom. Iako su braća u svađi posljednjih 18 mjeseci, od Harryja i Williama se očekivalo da će svoje probleme staviti po strani kada se ponovno susretnu u srpnju. Kip će biti otkriven na 60. rođendan princeze Diane, koja je smrtno stradala prije 23 godine u šokantnoj automobilskoj nesreći u Parizu.

Dobro upućeni izvori kažu kako postoji nada da će sjećanje na Dianu moći popraviti njihovu bratsku vezu, no da se to svejedno čini upitnim.

“Mogli ste pomisliti će se odlučiti za zajedničku izjavu i govor, ali to nije slučaj. Svatko je inzistirao na pripremi vlastitog", jedan od izvora navodi.

image
Alastair Grant

"Braća će biti fizički zajedno na ceremoniji, ali žele se osobno obratiti narodu i medijima", rekao je izvor za The Sun.

Nada da su braća u boljim odnosima probudila se još prošli mjesec na sprovodu njihova djeda, princa Philipa, gdje su viđeni kako čavrljaju. Ova odluka da održe dva odvojena govora je izazvala zabrinutost jer se čini kako ipak ne mogu ostati u dobrim odnosima.

Meghan, koja je trudna s drugim djetetom, ostat će u SAD-u, ali ni za kraljicu nije sigurno hoće libiti prisutna na važnom eventu. Kako izvori navode, Meghan "osjeća da je ovo događaj Williama i Harryja" i da ih "ne bi željela zasjeniti".

Također, vojvotkinja od Sussexa prekjučer se prvi puta pojavila na televiziji nakon njenog i Harryjevog intervjua kod Oprah od prije dva mjeseca. Pojavila u sklopu koncerta Global Citizen VAX Live gdje je u unaprijed snimljenoj poruci rekla kako je koronavirus jako utjecao na žene. Podsjetimo, koncert je održan 2. svibnja i prenosio se putem streama.

Kensingtonska palača ovaj cijeli slučaj odvojenih govora zasad nije komentirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:36