POSLJEDNJE ZBOGOM

ODRŽANA KOMEMORACIJA NEDI ARNERIĆ Najbolji prijatelj oprostio se od glumice dirljivim riječima: 'Čuje ona sve ovo. Ako postoji ljubav onda traješ...'

 
Neda Arnerić
 Sandra Simunovic / CROPIX

Komemoracija povodom smrti Nede Arnerić održana je u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, a veliki broj prijatelja i kolega došao je odati počast filmskoj divi.

U prvim redovima našle su se njezine kolege Feđa Stojanović, Rada Đuričin, Elizabeta Đorevska, Branko Cvejić, Anica Dobra, Milica Kralj. U publici je sjedio i Nedin prvi suprug, reditelj Dejan Karaklajić.

Komemoracija je počela s minutom šutnje, a Jugoslav Pantelić je čitao telegrame koji su stigli.

- U kratko vrijeme ugasile su se tri sjajne zvijezde jugoslovenskog filma Dušica Žegarac, Milena Dravić i posljednja Neda Arnerić. Čini mi se da se s njima ugasila i duhovna Jugoslavija iz sretnih vremena... Neda Arnerić je bila život i ljubav. Vrlo rano je počela, ušla u je u film Puriše Đorđevića, a nakon toga igrala je u stotinu filmova jugoslovenskih i stranih. Uvijek različita, dajući sebe u svakom kadru. Radio sam s Nedom dva filma “Vječita zvona” i “Haloa - praznik kurvi”. Bili smo oboje zaljubljenici filma i ona je unosila svu svoju ljepotu i ljubav u svaki filmski kadar, dajući filmu sve što je imala u sebi. Volio sam Nedu. Ostaje u nama koji smo imali sreću da osjetimo njezin talent i ljubav, a bit će u svakom domu kada se pusti neki od njenih filmova. Zato je s Nedom otišao još jedan član naše velike obitelji - napisao je reditelj Lordan Zafranović u telegramu koji je pročitan na komemoraciji.

Neda Arnerić u filmu 'Haloa - praznik kurvi'

Nedin najbolji prijatelj Ivica ispričao je nepoznate detalje o njenom životu, piše Blic.

- Što sada reći, kao da je sve rečeno. Prije desetak dana bila si na skijanju. Rekla si za moj keks da nije isti kao uvijek, falio je limun. Napravio sam nove s limunom. Uvijek je Neda bila precizna. Tih 35-40 godina kako smo učetvero putovali na Nove godine, ljetovanja i jedrenja, nismo bacili čik u more. I sada Miša i ja smo kuhali, ali pranje suđa je njeno. Da se sredi kuća i održava red, često sam je zvao dobrica - ispričao je na komemoraciji najbolji prijatelj Nede Arnerić, a onda otkrio kako je ona gledala na smrt.

- Čuje ona sve ovo, objašnjavala mi je, samo promijeniš stanje, onda si tu. Jer ako postoji ljubav onda traješ. Dogovarali smo se za skijanje da ga ponovimo u ožujku... ljetovanje. Sada više nećeš skijati, a ja ne želim - skrhan je bolom najbolji prijatelj.

Posljednji ispraćaj Nede Arnerić je u subotu na Novom groblju, a urna s posmrtnim ostacima bit će položena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:20