PODUZETNA RAQUEL

‘Odustala sam od diplome inženjerke jer sam previše lijepa za taj dosadan posao. Sad zarađujem 30.000 funti iz spavaće sobe‘

Inženjerstvo joj je brzo dosadilo pa je umjesto eksperimentiranja s tehnologijom počela eksperimentirati sa šminkom

Raquel Llorente

 Instagram/Raquel Llorente

Britanka Raquel Llorente ima 23 godine, studirala je inženjerstvo i razvoj na koledžu u Britaniji, a onda je odustala od fakulteta jer je bila ‘previše lijepa‘. Odlučila je da će se radije obogatiti kao influencerica na Instagramu.

Otkrila je da je fakultet isprva upisala jer je osjećala pritisak da se mora baviti nekim prestižnim zanimanjem koje će joj osigurati financijsku stabilnost. No, inženjerstvo joj je brzo dosadilo pa je umjesto eksperimentiranja s tehnologijom počela eksperimentirati sa šminkom.

"Uopće nisam htjela biti tamo. Trošila sam svoje studentske zajmove na različite beauty palete i posvetila se make-upu. Igrala sam se različitim lookovima i odjednom bih shvatila da je već prošlo pet sati, a meni je rok za esej na fakultetu bio u ponoć. Uspjela sam predati esej na vrijeme, ali je to bilo doslovno u zadnji tren te je izgledao vrlo neuredno - ali sam ja izgledala sjajno", ispričala je za The Sun.

Ubrzo je pokrenula svoj Instagram profil na kojemu je objavljivala različite make-up stilove, a broj pratitelja samo je rastao.

"U početku nisam uopće obraćala pažnju na broj pratitelja. Samo sam se zabavljala i radila ono što inače činim, no s vremenom sam bila sve bolja i bolja u šminkanju i smatrala sam da sam previše lijepa da ne bih bila ispred kamere", iskreno priznaje.

Ubrzo je shvatila da bi svoju online-slavu mogla unovčiti pa je odlučila odustati od fakulteta i posvetiti se isključivo tome.

"Inženjeri su važni, ali ne želim graditi karijeru u nečemu što mrzim", iskrena je influencerica koja danas ima 113 tisuća pratitelja na Instagramu i više od 70 tisuća na TikToku.

Kaže da sada zarađuje oko 30.000 funti godišnje zahvaljujući unosnim ugovorima s oglašivačima. To je više od prosječne plaće britanskog radnika s punim radnim vremenom koji ima između 22 i 29 godina. Ta plaća iznosi oko 24.600 funti. Llorente tvrdi da je biti influencer jednako teško kao i biti inženjer - iako radi iz svoje spavaće sobe.

"Cijeli dan provedem odgovarajući na emailove, snimajući i montirajući videe. Nekome izvana to sve djeluje kao lak posao, ali kad ste fokusirani na izgradnju karijere na društvenim mrežama, onda morate na tome također raditi od 9 do 17 sati. Radim jednako naporno kao što bih radila na poslu za koji sam se školovala", zaključuje studentica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:33