NEGIRA OPTUŽBE

Odvjetnici posrnulog Spaceyja od suda traže da se odbaci optužnica za seksualni napad: ‘Ma to se nikada nije dogodilo‘

Posrnuli glumac tvrdi kako se sporni napad u njegovom stanu na tad 14-godišnjeg Anthonyja Rappa nikad nije dogodio

Kevin Spacey

 Taamallah Mehdi/abaca/Abaca Press/Profimedia

Odvjetnički tim posrnulog glumca Kevina Spaceyja od suda je krajem prošlog tjedna zatražio da odbaci optužnicu Anthonyja Rappa za navodni seksualni napad koji se dogodio na tulumu tijekom 1980-ih, a za koji Spacey tvrdi da je laž i da se nikada nije dogodio. Naime, Rapp tvrdi kako je 1986., kad mu je bilo tek 14 godina, posjetio tulum koji se održavao u stanu tad 26-godišnjeg Spaceyja. Slavni ga je glumac, tvrdi Rapp, u jednom trenu počeo grabiti za stražnjicu, podigao ga u zrak, bacio na krevet i legao na njega. Prije no što je napustio tulum, Rapp je ispričao kako se silom morao osloboditi iz Spaceyeva zagrljaja.

image

Kevin Spacey

Mauro Ujetto/AFP

S druge strane, Spaceyevi odvjetnici tvrde da je čitav sporni susret s Rappom trajao manje od pola minute, te da nije bilo nikakve potrebe za "oslobađanjem" jer se nije radilo o hvatanju za stražnjicu koje je za cilj imalo seksualno zadovoljavanje, kao ni ponižavanje ili zlostavljanje Rappa. Dapače, Spacey poriče da se dogodilo išta od onoga što je Rapp naveo.

No, Rappova tužba potakla je i mnoge druge da reagiraju i ispričaju svoje priče o glumčevim seksualnim napadima što je na kraju i okončalo Spaceyevu uspješnu karijeru. Glumac je pak u to vrijeme kazao kako se ne sjeća da se takvo što dogodilo, ali se svejedno ispričao.

Kako bilo, 2019. je odbačena i tužba koju je protiv glumca podigao muškarac optuživši ga za seksualni napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:59