POSLALA PRIOPĆENJE

Oglasila se oružarka zadužena za oružje na kobnom filmskom setu Aleca Baldwina: ‘Nisam kriva‘

Drugi članovi ekipe također smatraju da produkcija nije bila sigurna, a za sve krive jednu osobu...
Hannah Gutierrez-Reed
 Shutterstock

Oružarka Hannah Gutierrez-Reed, koja je bila zadužena za oružje na setu filma "Rust", oglasila se nakon nesreće u kojoj je slavni glumac Alec Baldwin slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

24-godišnja Hannah poručila je preko svojih odvjetnika da nije kriva za smrt Halyne te da ne zna kako su pravi meci dospjeli u pištolj koji se koristio na snimanju. Za sve krivi producente jer su stvorili nesigurno okruženje, piše Daily Mail.

"Sigurnost je Hannin glavni prioritet na snimanjima. U konačnici, nitko ne bi bio ugrožen na setu da nije bilo prave municije. Hannah nema pojma odakle se stvorila na snimanju", navodi se u priopćenju.

Njezini odvjetnici dodali su da je Hannah radila na "dvije pozicije" što je "izuzetno otežavalo fokusiranje na njezin posao oružarke".

"Hannah se borila da dobije obuku i dovoljno vremena za pripremu pucnjave. Cijeli set postao je nesiguran zbog različitih čimbenika, uključujući i premalo sastanaka vezanih uz sigurnost", dodaje se.

I drugi članovi ekipe izjavili su da produkcija nije bila sigurna, a većina krivi pomoćnika redatelja Davea Hallsa za to. On je u prošlosti već bio optuživan za sigurnosne propuste. Istraga je još u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2023 08:14