TOKSIČNA ATMOSFERA

Omiljeni američki TV show zbog skandala na rubu propasti: ‘Ellen razmišlja da prekine snimanje‘

‘Prava je istina da je ona znala što se događa - pa to je njezina emisija!‘, kaže dobar poznavatelj prilika
Ellen DeGeneres snimljena u blizini svoje kuće po prvi puta nakon izbijanja skandala
 Sbj/nyp/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Ellen DeGeneres Show jedna je od najpopularnijih emisija na američkoj televiziji za što je najzaslužnije promoviranje gotovo 'saharinske ljubaznosti', kako piše Guardian.

No Ellen, voditeljica omiljene emisije i jedna od najvećih televizijskih zvijezda u SAD-u, izložena je kritikama nakon otkrića da u njezinoj ekipi vlada toksična atmosfera i kultura bullyinga i maltretiranja koja se pomalo pretvara u još jedan #MeToo skandal.

U poruci koju je prošli tjedan poslala svojim zaposlenicima, Ellen je rekla da namjerava popraviti sve probleme te dodala kako ne može baš uvijek sve konce držati u svojim rukama pa se oslonila na druge da obave posao za koji ih je zadužila.

- No, jasno je da neki to nisu učinili, napisala je DeGeneres. - To će se promijeniti i takve se stvari više neće događati.

No, kako je Ellen postala jedna od najvećih negativki 2020. godine?

Iako nije precizirala kakve točno promjene namjerava napraviti, sigurno je da će producent Ed Glavin biti otpušten.

Portal BuzzFeed razgovarao je s 36 Elleninih zaposlenika koji su se požalili na maltretiranje, vrijeđanje i napade. Neke optužbe odnose se i na seksualno zlostavljanje kojima su bili izloženi zaposlenici nižeg ranga od kojih su zahtijevane i seksualne usluge.

Kuća Telepictures koja producira Ellen DeGeneres Show, izdala je priopćenje u kojem stoji da su 'razočarani preliminarnim nalazima istrage koji su pokazali manjkavosti u svakodnevnom radu i ophođenju sa zaposlenicima'.

Studio je dodao i kako će biti napravljene određene kadrovske promjene te da će se odmah pristupiti otklanjanju nepravilnosti.

Također su kazali i kako zvijezda showa, 62-godišnja Ellen, razmišlja o prekidu snimanja emisije koja se prikazuje već 17 godina.

- Ellen osjeća da ne može nastaviti te da je jedini način da spere ljagu sa svog imena i spasi brand, taj da prekine snimanje emisije, otkrio je dobar poznavatelj prilika iza kamere.

- Prava je istina da je ona znala što se događa - pa to je njezina emisija! Može okriviti svakog mogućeg producenta na svijetu, no krivica je na njoj.

Isječak iz emisije u kojemu Ellen promovira ljubaznost:

Jedan od zaposlenika je rekao: - Ellen se sada bavi tim problemom zbog interesa javnosti i lošeg publiciteta koji jako šteti njezinom brandu koji promovira sreću i ljubaznost. Kad god bih je čuo kako se javno zalaže za to da ljudi budu ljubazni jedni prema drugima, malo bih povratio jer se ona sama ponaša posve drugačije.

U svojem obraćanju zaposlenicima, Ellen je kazala i kako je prvoga dana emitiranja emisije rekla svim zaposlenicima da nitko ne smije podići glas te da se prema svima trebaju odnositi s poštovanjem.

- Kao netko koga su osuđivali i tko je umalo izgubio sve što ima samo zbog toga što je bio ono što jest, iskreno razumijem i duboko suosjećam s onima na koje su drugačije gledali, koji su tretirani na nepravedan način ili - još gore - koji su odbačeni. Pomisao da se bilo tko od vas tako osjeća, doista mi je grizna, napisala je Ellen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2023 17:06