SINONIM ZA RAZVRAT

Omiljeno utočište slavnih misteriozno zatvoreno: Lajali su, spavali i visili s lustera, a sretni su što nisu i uhićeni!

Brojne slavne osobe obožavale su noćni klub za koji su imali i pravilo: ‘Što se dogodi u Trampu, ostaje u Trampu‘

Partijanje u noćnom klubu Tramp možda je završeno

 Profimedia/

Ekskluzivni noćni klub Tramp u Londonu zatvorio je svoja vrata pod misterioznim okolnostima. Više od 50 godina to je bilo mjesto gdje su slavne osobe uživale nakon što su završile svoje obaveze. Tara Palmer-Tomkinson partijala je u bikiniju, a Rod Stewart koristio je to mjesto za spojeve.

„Sreća da u to vrijeme u Trampu nisu imali mobitele s kamerama jer bismo svi bili u zatvoru zbog stvari koje smo radili”, izjavio je roker.

Tramp je bilo mjesto koje se ponosilo svojom diskrecijom zbog čega je imalo velik broj obožavatelja.

„Što se dogodi u Trampu, ostaje u Trampu”, izjavio je 2019. godine izvršni direktor David Fleming.

„Oduvijek je mjesto gdje se ljudi mogu opustiti, zabavljati i biti slobodni”, dodao je.

image

Kate Moss napušta Tramp oko pet ujutro 2016.

Palace Lee, Pacificcoastnews/Pacific Coast News/Profimedia/Palace Lee, Pacificcoastnews/pacific Coast News/profimedia

A to su brojni i činili. Kate Moss bila je redovna u Trampu, a u jednoj prigodi 2015., na proslavi 60. rođendana frizera slavnih Sama McKnighta, neki gosti su se ljuljali s lustera. Zbog toga je Keithu Moonu privremeno bio zabranjen pristup klubu u 70-ima. Bubnjar The Whoa pojavio se u klubu gol, privezan za haubu bijelog Rolls-Roycea. Kad je ušao unutra, zaljuljao se s lustera iz 17. stoljeća i srušio ga zajedno s dijelom stropa.

Zabrana ulaska u klub bubnjaru prestala je tek kada se požalio vlasniku Johnnyu Goldu.

„Ne možeš me izbaciti, kamo ću drugdje ići?”, pitao ga je.

image

Keith Moon

Kpa/United Archives/Profimedia/Kpa/united Archives/profimedia

Ekskluzivan klub

Ovaj klub samo za članove otvorio je vrata 1969. godine, nazvan je po liku Charlieja Chaplina, a rodio se kao ideja Johnnyja, sina kladioničara iz Brightona koji ga je osnovao s partnerima Billom Ofnerom i Oscarom Lermanom, suprugom književnice Jackie Collins. Johnny je uspio uvjeriti 300 prijatelja i slavnih osoba da postanu osnivači, a svatko je uložio deset gvineja, odnosno 10,5 funti. Stari članovi nisu dobili povišenje godišnje članarine više od 50 godina, iako novi članovi sada moraju izdvojiti 1000 funti godišnje.

image

Noćni klub Tramp u Londonu

Photoshot/Topfoto/Profimedia/Photoshot/topfoto/profimedia

David Fleming rekao je da je u ranim danima kluba bilo „sasvim normalno” da Beatlesi sjede pored Rolling Stonesa i Franka Sinatre.

Među članovima osnivačima bio je i Mick Jagger koji je jednom u klub stigao sa svojom novom djevojkom, modelom Jerry Hall, a otkrio je kako je njegova žena s kojom više nije živio, Bianca, bila u toaletu.

Klub je ubrzo postao sinonim za razvrat. Jedne večeri Jack Nicholson poljubio je beskućnika koji ga je pitao za sitniš ispred ulaza.

Stalni gosti

Među stalnim gostima bio je i George Best, i toliko je vremena provodio tamo da bi menadžer Manchester Uniteda Matt Busby nazvao Tramp kada se igrač ne bi pojavio na treningu. Čak je u svojoj drugoj biografiji „The Good, The Bad And The Bubbly” naveo Tramp svojim omiljenim mjestom za noćne izlaske.

„Jednu noć sam udario Michaela Cainea na podu u Trampu”, započeo je knjigu iz 1990. Michael je također bio redovni gost, a u Trampu je upoznao svoju suprugu, glumicu i modela Shakiru.

„Živio sam u Trampu. Bio sam unutra svaku večer”, rekao je 2007. godine.

Menadžer David prisjetio se kako je prije 20 godina klub ugostio tri Jamesa Bonda - Seana Conneryja, Georgea Lazenbyja i Rogera Moorea - nakon što su se susreli u Trampu i završili zajedno na večeri u klupskom restoranu Zodiac.

Klub Tramp nadahnuo je i erotski roman Jackie Collins „The Stud” iz 1969., a filmska adaptacija romana iz 1978. snimljena je u poznatom klubu.

„Tramp mi je pružio više istraživanja nego što sam mogla podnijeti”, kazala je književnica.

image

Johnny Gold, osnivač Trampa

Robs, Tops/Backgrid Uk/Profimedia/Robs, Tops/backgrid Uk/profimedia

Priča se da je Jackiena sestra Joan voljela Trampov hamburger od 24-karatnog zlata koji je redovito naručivala u 3 ujutro.

Jednom je američka glumica Shirley MacLaine zaspala za stolom dok je kolega Mel Brooks trčao okolo lajući poput psa. David Fleming je otkrio kako je Shirley bila obožavateljica Trampovih kolačića i kaše koje je „oblikovala u oblik muških genitalija”, zajedno s nestašnim dodatkom majoneze.

Marlon Brando odbijao je otići iz kluba, pa bi čak ostao na doručku. Tara Palmer-Tomkinson proslavila je 27. rođendan tamo u bikiniju i s disalicom za vodu, Cathrine Zeta-Jones proslavila je svoj 30. rođendan tamo 1999. godine s novim dečkom Michaelom Douglasom. Naomi Campbell održala je u Trampu 1994. zabavu povodom izdavanje svoje knjige „Swan”. Članovi kraljevske obitelji također su uživali u diskreciji ovog kluba. Princeza Margaret ondje je uživala u plesu s lordom Snowdonom 70-ih, a princ Andrew 1982. tamo je poznao svoju ljubavnicu glumicu Koo Stark, a tamo je vodio i svoju buduću suprugu Sarah Ferguson. Princeza Diana je također bila gost kluba, posebno dok je izlazila s Dodijem Fayedom.

Tramp je 2016. ugostio afterparty Noel Gallagher‘s High Flying Birdsa, kada je David Beckham poveo svog sina Brooklyna sa sobom, koji je tada imao 17.

Iste godine Rihanna i Drake partijali su u klubu do 5 ujutro. Trampov osnivač Johnny prodao je klub 1998., ali je nastavio biti domaćin još pet godina prije nego što se umirovio na Bahamima. Umro je u 89. godini 2021.

image

Rihanna i Drake 2014. izlaze iz Trampa

Aw1/Backgrid Uk/Profimedia/Aw1/backgrid Uk/profimedia

Početak kraja?

Prije mjesec dana Idris Elba izabrao je Tramp kao mjesto lansiranja svog rose šampanjca Porte Noire. Samo nekoliko tjedana kasnije petorica ključnih direktora kluba, koji su kupili klub 1998. za četiri milijuna funti, dali su ostavke.

Članovi kluba dobili su e-mail da je klub zatvoren jer je prodan.

Novi vlasnik Trumpa je Luca Maggiora, bivši kreditni bankovni analitičar koji je sada ugostiteljski poduzetnik.

„Noćni klubovi su bili moj hobi sa strane dok sam radio posao u banci, ali kad je moj posao s noćnim klubovima postao unosniji, prestao sam rad s bankama kako bi otvorio moj prvi West End club”, rekao je Luca 2019., prenosi The Sun.

Današnjim slavnim osobama jako je bitna njihova javna slika, stoga ako je ovo kraj Trampa, možda je i kraj takvog utočišta za hedonizam, što bi značilo da je zlatno doba nestašluka slavnih uistinu i gotovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:36