PRAVA ŠEFICA

‘Ona stoji iza čuvene izjave, kontrolira sve u palači, igra na duge staze i želi postati nova kraljica!‘

Navodno je Kate odigrala ključnu ulogu u raspletu kultnog intervjua Sussexa kod Oprah

Kate Middleton

 Odd Andersen/Afp

Nova otkrića ukazuju na to da je Kate Middleton bila osoba koja stoji iza slavne izjave kraljevske obitelji protiv voditeljice Oprah nakon skandaloznog intervjua s Harryjem i Meghan, a izvori tvrde da je upravo ona osoba koja "kontrolira sve u palači", piše Daily Mail.

Princeza od Walesa optužena je da je mnogo "čvršća" nego što se čini, a šuška se da je majka troje djece navodno već prije nekog vremena "bacila oko" na krunu. U ažuriranoj verziji svoje knjige "Courtiers", Valentine Low, kraljevski dopisnik za Times, rekao je da princeza igra "na duge staze". U svojoj knjizi, Low tvrdi da je Kate jednom čak i rekla da će "biti kraljica".

image

Princeza Kate

George Rogers-pool/Sipa Press/Profimedia/George Rogers-pool/sipa Press/profimedia

Također, spomenuti stručnjak za kraljevsku obitelj tvrdi da je Kate odigrala ključnu ulogu u raspletu kultnog intervjua Sussexa kod Oprah. Kao odgovor na revolucionarne tvrdnje iz ožujka 2021., Kate je navodno zauzela čvrst stav, predloživši izmjene službene kraljevske izjave koju je odobrila kraljica.

Tvrdi se da je princeza od Walesa nakon kontroverznog intervjua rekla da će "povijest suditi o ovome", prenosi Page Six.

image

Kontroverzni intervju kod Oprah

Cbs/Ferrari/Profimedia/Cbs/Ferrari/Profimedia

Nakon optužbi za rasizam i diskriminaciju koje su iznijeli Sussexovi protiv kraljevske obitelji, Buckinghamska palača objavila je priopćenje u kojem se priznaje da, iako se "neka sjećanja mogu razlikovati", s njima postupa s najvećom ozbiljnošću i da će se o kontroverznom intervjuu s njima razgovarati privatno, odnosno, unutar obitelji. Izvori navode da je Kate inzistirala na uključivanju pojma "sjećanja" u službenu izjavu. Prema insajderu, princ William je u potpunosti podržao suprugu Kate.

image

Kate, Meghan, princ Charles i princ Harry

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/

Također, u cijeloj priči je bilo spomena i o rasizmu. Sussexi su tvrdili da je palača bila "zabrinuta" oko moguće boje kože princa Archieja, sina Harryja i Meghan Markle. Šokantna tvrdnja pokrenula je krizne razgovore u Buckinghamskoj palači, kojoj je tako i onako već bilo teško s hospitaliziranim princom Philipom. Meghan je rekla Oprah da je često telefonirala s kraljicom kako bi provjerila njegovo stanje jer je proveo gotovo mjesec dana u bolnici dok se liječio od infekcije.

Naime, tim dvorjana ostao je budan preko noći kako bi gledali intervju Meghan i Harryja koji je prikazan na američkoj televiziji u ranim jutarnjim satima po britanskom vremenu. Iako su visoki dužnosnici raspravljali o tome kako se nositi s tvrdnjama iznesenima u kontroverznom intervjuu, palača nije imala spreman odgovor.

image

Kate Middleton

Adam Gerrard/Afp

- Jedan od razloga je bio taj što je pokojna kraljica bila nepokolebljiva i htjela je prva pogledati program. To je značilo da moraju čekati prikazivanje na ITV-u u ponedjeljak navečer - stoji u knjizi autora Lowa.

Prema knjizi, koja je objavljena u The Timesu, "William i Kate sjedili su zajedno na sofi te sa svojim dužnosnicima razgovarali o tome kako se nositi s riskantnim optužbama Sussexovih".

Meghan je također izjavila u intervjuu s Oprah da je Kate bila ta koja ju je rasplakala, a ne obrnuto, kako se ranije naširoko izvještavalo. Vojvotkinja od Sussexa rekla je da je oprostila Kate i otkrila da joj je kupila cvijeće kako bi se ispričala za incident.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:41