MOŽETE SUDJELOVATI

One se bore za titulu najljepše, a čekaju ih i velike novčane nagrade. Ipak, postoji jedan problem...

Da bi sudjelovali, natjecatelji samo trebaju poslati sliku žene koju je izradila umjetna inteligencija

Instagram modeli generirani umjetnom inteligencijom

 Screenshot/instagram/

Ljepota, staloženost i raskoš možda nisu ono što vam prvo padne na pamet kada pomislite na umjetnu inteligenciju, no te će vrline itekako biti potrebne natjecateljicama na prvom svjetskom izboru ljepote umjetne inteligencije, čiji nagradni font iznosi čak 20 tisuća dolara (preko 18 tisuća eura).

Na izboru "Fanvue Miss AI" će se žene koje je generirala umjetna inteligencija natjecati ispred tima stručnih sudaca, koji uključuje i dvije influencerice generirane umjetnom inteligencijom.

Naime, ocjenjivat će se prema ljepoti, koliko su popularne na društvenim mrežama i na koji način su njihovi stvaratelji iskoristili alate umjetne inteligencije. Will Monanage, suosnivač Fanvuea, kaže da se nada da će ovi događaji "postati Oscari zajednice kreatora umjetne inteligencije".

Prema službenoj stranici Fanvuea, da bi sudjelovali, natjecatelji samo trebaju poslati sliku žene koju je izradila umjetna inteligencija i dati odgovore na popis pitanja. Ta se pitanja kreću od osnovnih pitanja poput onog "kako bi učinili svijet boljim mjestom" pa sve do tehničkih detalja pri korištenju umjetne inteligencije.

Fanvue, koji organizira dodjelu nagrada, kaže da očekuje tisuće prijavljenih modela. Nadalje, ti će natjecatelji biti probrani u prvih 10 prije nego što posljednja tri budu objavljena na internetskoj dodjeli nagrada u svibnju. Ocjenjivat će ih stručni žiri od četiri suca s iskustvom u svijetu marketinga i manekenstva. Ipak, možda najneobičniji detalj natjecanja je činjenica da će neke suce generirati umjetna inteligencija.

Panel uključuje dvije "kreatorice sadržaja umjetne inteligencije", Aitanu Lopez i Emily Pelligrini, koje su prikupile stotine tisuća pratitelja na društvenim mrežama.

Naravno, njihovi kreatori će stvarno biti ti koji će ocjenjivati, donoseći stručnost u tome kako umjetno generirane slike pretvoriti u prihod od oglašavanja. U panelu će im se pridružiti dvoje ljudskih sudaca: Sally Ann Fawcett, jedina britanska povjesničarka tzv. natjecanja ljepote, i Andrew Bloch, PR savjetnik Alana Sugara.

U mnogim aspektima, postupak ocjenjivanja i biranja pobjednika će biti sličan svakom drugom izboru ljepote, tvrdi Daily Mail.

Natjecatelji šalju slike koje se ocjenjuju prema njihovoj ‘"ljepoti i aspektima klasične raskošnosti".

- Kao jedna od rijetkih svjetskih povjesničara ovakvih tradicionalnih manifestacija, stvarno je uzbudljivo sudjelovati u dodjeli nagrada koja djeluje tako futuristički. Zanimljivo je da postoji toliko mnogo paralela između natjecatelja u stvarnom životu i kreatora umjetne inteligencije, kao i načina na koji oni komuniciraju sa svojom publikom. Međutim, postoji i mnogo načina na koje ovo neće biti nimalo slično prosječnom izboru ljepote na koje ste do sada navikli.

Osim činjenice da nitko od natjecatelja nije ljudsko biće, druga velika razlika je u tome što će korištenje tehnologije biti ključna kategorija ocjenjivanja. Natjecatelji će biti ocjenjivani prema njihovoj ‘vještini i primjeni AI alata za stvaranje svojih digitalnih remek-djela‘ - izjavila je spomenuta Sally Ann Fawcett, povjesničarka natjecanja, odnosno, izbora ljepote.

Prema Monanageu,"ekonomija kreatora umjetne inteligencije trenutno je iznimno uzbudljivo mjesto".

- Uz pomoć naše platforme, došlo je do eksponencijalnog rasta kreatora umjetne inteligencije koji ulaze u prostor, povećavaju svoje baze obožavatelja i unovčuju sadržaj. Tu je i veliki novac koji se može zaraditi za pobjednicu ovog izbora ljepote, s obzirom na to da glavna nagrada iznosi 5000 dolara u gotovini i "mentorski program" u vrijednosti od 3000 dolara.

Drugo mjesto će dobiti besplatan pristup tečaju na njihovom programu "Imagine" s promotivnim paketom u vrijednosti od 2000 dolara na platformi Fanvue. Trećeplasirani natjecatelj osvojit će besplatne konzultacije s Fanvueom te promotivni paket u vrijednosti od 500 dolara na platformi te tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:38