FORBESOVA LISTA

One su najbogatije žene svijeta: Rihanna teška 1,4 milijarde dolara, prestigla je najljuću konkurenticu

Taylor Swift, Kim Kardashian i Reese Witherspoon također su svrstane među najbogatije žene Amerike na Forbesovoj listi

Reese, Rihanna i Taylor

Taylor Swift, Rihanna, Kim Kardashian i Reese Witherspoon našle su se na Forbesovoj listi najbogatijih žena Amerike, a koje novac nisu nasljedile nego zaradile same. Na listi su najuspješnije poduzetnice izvršne direktorice i zabavljačice u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rihanna, koja ima 35 godina, najuspješnija je ‘self-made‘ glazbenica na listi, i zauzima 20. mjesto s neto vrijednošću od 1,4 milijarde dolara, nadmašivši Taylor Swift.

Taylor Swift, koja ima 33 godine, druga je dakle najuspješnija glazbena umjetnica na listi i trenutno je na 34. mjestu s neto vrijednošću od 740 milijuna dolara. Iako je Rihhana nadmašila Taylor, Forbes pripisuje izvor njezinog bogatstva dvjema različitim granama prihoda - njezinoj glazbi i kozmetičkom carstvu Fenty Beauty. Taylorino bogatstvo proizlazi samo iz njezine glazbe.

Rihhana je suvlasnica brenda Fenty Beauty zajedno s francuskim luksuznim maloprodajnim lancem LVMH. Prošle godine, prihod od Fenty Beautyja joj se udvostručio. Također posjeduje udio od 30% u liniji donjeg rublja Savage x Fenty, a u 2021. godini vrijednost tvrtke procijenjena je na 1 milijardu dolara.

Kim Kardashian, koja se proslavila kao zvijezda reality showa, a zatim se okrenula poslovnim poduhvatima, slijedi malo iza Rihanne na 21. mjestu s neto vrijednošću od 1,2 milijarde dolara. Zarađuje novac putem svoje tvrtke za oblikovanje tijela SKIMS i linije za njegu kože. Većina njezinog bogatstva dolazi od udjela u tvrtki za oblikovanje tijela.

Što se tiče Reese Witherspoon, multitalentirana zabavljačica nalazi se na 59. mjestu s neto vrijednošću od 440 milijuna dolara. Prema Forbesu, ona je najbogatija glumica na svijetu, a navodno je zaradila 20 milijuna dolara za glavnu ulogu u samo 10 epizoda svog popularnog serijala "The Morning Show".

Madonna, koja ima 64 godine, zauzima 45. mjesto s neto vrijednošću od 580 milijuna dolara, dok je Beyonce, koja ima 41 godinu, na 48. mjestu s neto vrijednošću od 540 milijuna dolara.

Beyonce se proširila i na modnu industriju s vlastitom linijom Ivy Park, a većina njezinog bogatstva proizlazi iz karijere kao samostalne pjevačice i vremena provedenog s grupom Destiny‘s Child.

Čak je i mlađa sestra Kim Kardashian, Kylie Jenner, koja ima 25 godina, uvrštena na listu. Ona se nalazi na 38. mjestu s neto vrijednošću od 680 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 21:56