NAKON 25 GODINA

Oprah s knedlom u grlu priznala najveći krimen u svojoj karijeri: ‘Istina je. Znam što sam učinila...‘

Najviše žali za epizodom svog showa kad je na pozornicu izvela vagon masti kako bi dočarala koliko je težine izgubila

Oprah Winfrey

 Supplied By Pacificcoastnews.com/pacific Coast News/profimedia/Supplied By Pacificcoastnews.com/pacific Coast News/profimedia

Oprah Winfrey je priznala da je tijekom svoje karijere odigrala značajnu ulogu u upornom promoviranju ‘kulture dijeta‘ te kaže kako zbog toga najviše žali kad sada razmišlja o svojim emisijama koje je radila tijekom 1980-ih.

70-godišnja TV zvijezda - koja je više puta proglašavana jednom od najutjecajnijih osoba na svijetu - otvoreno je govorila o svojim naporima da izgubi prekomjernu težinu i da nakon mršavljenja održi zdravu težinu, piše Sky News.

U ožujku je rekla i kako je izrugivanje njezinoj težini bio ‘gotovo nacionalni sport‘ tijekom dugog perioda od 20 godina.

‘Priznajem da sam čitavih 25 godina bila vrlo revan sudionik u održavanju kulture dijeta preko svih svojih platformi, preko magazina i preko TV emisija. Doprinosila sam tome. Ne mogu ni nabrojati koliko sam emisija o gubljenju težine ili ‘makeoverima‘ napravila i to je gotovo bio zaštitni znak tijekom mojeg rada na televiziji‘, rekla je Oprah.

No najviše žali za epizodom The Oprah Winfrey Showa snimljenoj 1988. kad je na pozornicu izvela vagon masti kako bi dočarala koliko je težine nedavno izgubila zahvaljujući tekućoj dijeti i vježbi.

Rekla je da se mjesecima izgladnjivala i priznala da je ‘slala poruke o izgladnjivanju tekućim dijetama i postavljala standarde koje nitko - pa ni ona sama - nije mogao slijediti. Već idući dan, kaže, kile bi se počele vraćati.

‘Znam što sam učinila i sada to želim ispraviti.‘

Winfrey je u četvrtak govorila na događanju u organizaciji WeightWatchersa, čijem se upravnom odboru priključila 2015. godine. No u veljači je rekla da napušta organizaciju.

2016. je u intervjuu za svoj magazin ‘O‘ rekla da je izgubila 12 kilograma, te se s još devet drugih žena pojavila na naslovnici kako bi pokazala ‘svoje najbolje tijelo‘ do sada.

‘Ja sam došla na ideju da na naslovnici zajedno sa mnom budu i žene koje su prošle isti put kao i ja. Moji napori i muke s vagom dobro su poznati. Nikad to nisam željela skrivati.‘

U prosincu je priznala da je počela uzimati lijek za gubitak težine kako bi bila sigurna da se izgubljena težina neće vratiti.

‘Činjenica da se tijekom mog života pojavio medicinski odobren lijek za regulaciju težine i za očuvanje zdravlja, veliko je olakšanje. To je kao iskupljenje, kao dar, a ne kao nešto iza čega se treba skrivati i zbog čega će vas ismijavati‘, kazala je Winfrey.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:19