ISPRIČAO SE

Optužbe protiv glumca: ‘Neprimjereno nas je pipao‘; on tvrdi: ‘Slavan sam pa sam često u kontaktu s ljudima‘

Glumac mora nastaviti još šest mjeseci liječenja i pritom izbjegći nova uhićenja

Cuba Gooding Jr.

 Johannes Eisele/AFP

Glumac Cuba Gooding Jr. priznao je krivnju za neprimjereno dodirivanje žena nakon što su ga tri različite žene optužile da ih je neprimjereno pipao na Manhattanu 2018. i 2019. godine.

Uhićenje Goodinga Jr. 2019. proizašlo je zbog optužbi za nasilno dodirivanje i seksualno zlostavljanje trećeg stupnja koje je pokrenula nepoznata žena koja je izjavila da ju je zgrabio za grudi u baru Magic Hour Rooftop Lounge u New Yorku.

Nedugo nakon toga optužen je i u dva dodatna slučaja. Dvije različite žene optužile su ga, naime, za zlostavljanje nekoliko mjeseci kasnije. Jednu je navodno Gooding uštipnuo za stražnjicu nakon što joj je dao seksualno sugestivnu primjedbu dok je bio u TAO Downtownu. Druga je tvrdila da ju je dirao u njujorškom noćnom klubu LAVO. Navodno su se oba slučaja dogodila 2018. godine.

image

Cuba Gooding Jr.

John Lamparski/AFP

Glumac se također prvi put javno ispričao dvjema drugim ženama koje su ga optužile za slično ponašanje pri odvojenim susretima, nazvavši sebe "slavnom osobom" koja nije mislila ništa loše. “Ispričavam se što sam ikoga ikada neprimjereno dodirnuo”, rekao je. “Ja sam slavna osoba. Dolazim u kontakt s ljudima. Ne želim da se na bilo koji način itko osjeća omalovaženo ili neugodno.”

Što se ovog slučaja tiče, jedino bi mu sporazum omogućio da izbjegne svaku mogućnost zatvorske kazne, kao i to da nastavi sa savjetovanjem vezano uz ovisnost o "alkoholu i modificira svoje ponašanje" tijekom šest mjeseci. Ranije se izjasnio da nije kriv po šest prekršajnih točaka i odbacio sve optužbe o nedjelima. Njegovi odvjetnici tvrde da pretjerano revni tužitelji, inspirirani pokretom #MeToo, pokušavaju pretvoriti "uobičajene geste" ili nesporazume u zločine.

Osim ovog slučaja, Gooding Jr. bio je optužen i za silovanje žene u New Yorku 2013. godine. Nakon što nije odgovorio na tužbu, glumac je zadržao svog odvjetnika koji mu pomaže nositi se s optužbama.

Gloria Allred, odvjetnica koja zastupa trojicu Goodingovih tužiteljica, rekla je u izjavi da će nastaviti s građanskim parnicama kako bi ga pozvali na odgovornost. “Pravda je u ovom slučaju značajno zakasnila iz više razloga i ne smatram da je pravda danas postignuta izjašnjavanjem o krivnji, iako razumijem zašto se u ovim okolnostima tužiteljstvo izjasnilo o krivnji“, rekla je odvjetnica.

Prije predaje policiji, rekao je da vjeruje sustavu i procesu te da će snimka pokazati što se zaista dogodilo. Također je dodao da se ne osjeća krivim ni za što. Protiv njega je navodno prijave podnijelo više od 20 žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:24