SLUČAJ IZ 2018.

Optužnica protiv Gerarda Depardieua (72): Terete ga da je u svojoj kući silovao 22-godišnju glumicu

Prva istraga slučaja nije urodila optužnicom jer nije prikupljeno dovoljno dokaza. Slučaj je ponovno otvoren i glumac je potom optužen
Gerard Depardieu
 Tiziana FABI/AFP

Francuski glumac Gerard Depardieu (72) optužen je da je 2018. godine silovao i seksualno napastovao glumicu koja je tada bila u svojim dvadesetima, piše Daily Mail.

Prva istraga ovog slučaja nije urodila optužnicom protiv Depardieua jer nije bilo prikupljeno dovoljno dokaza. Slučaj je, međutim, ponovno otvoren te je optužnica protiv glumca napisana i predana u prosincu prošle godine.

Glumac je prvotno optužen za napad i silovanje 22-godišnje glumice u svom domu u Parizu u kolovozu 2018. godine. Tužitelji su rekli da je istraga optužbi obustavljena 2019. godine, ali da je glumica lani zatražila da se njezine tvrdnje ponovno istraže.

Glumica Depardieua optužuje za dva silovanja i seksualne napade koji su se odvijali u njegovom pariškom stanu, u privatnom hotelu u 6. arondismanu 7. i 13. kolovoza 2018. godine.

Prema izvoru bliskom predmetu, glumac je prijatelj obitelji žrtve.

Depardieu je preko svog odvjetnika Hervea Temimea odbacio optužbe kao neutemeljene.

Depardieu je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih francuskih glumaca svih vremena, a tijekom svoje dosadašnje karijere snimio je više od 180 filmova.

Glumački angažman u filmu "Posljednji metro" (1980.) donio mu je nagradu César za najboljeg glumca, a za rad u filmu "Policija" (1985.) nagrađen je kupom Volpi. Svjetsku je slavu stekao pojavljivanjem u filmu Cyrano de Bergerac (1990.). Za izvedbu u tom filmu osvojio je nagradu za najbolju glumačku izvedbu na Filmskom festivalu u Cannesu i svog drugog Césara, a bio je nominiran i za Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:30