NEĆE U POLITIKU

Oskarovac Matthew McConaughey prekinuo nagađanja: ‘Ipak se neću kandidirati za guvernera Teksasa‘

U nedjelju je na svojim društvenim mrežama objavio video u kojem je ukazao na sve probleme koje vidi u društvu

Matthew McConaughey

 Valerie Macon

Oskarovac Matthew McConaughey u nedjelju je na Instagramu objavio da se zasad ne kani kandidirati za guvernera Teksasa, nakon višemjesečnih nagađanja o glumčevu iskoraku u političke vode.

Političke ambicije 52-godišnjeg glumca izazvale su ushit u liberalnim krugovima, osobito među Teksašanima zgroženim odlukama aktualnog guvernera Grega Abbotta koji je, među ostalim, potpisao vrlo restriktivan zakon o zabrani većine pobačaja.

"Ja sam jednostavan klinac iz teksaškog gradića Uvaldea i nikad mi nije palo na pamet da bi se o meni jednoga dana moglo razmišljati kao o političkom vođi", rekao je trominutnom videozapisu objavljenom na Instagramu.

Ankete su pokazale da bi McConaughey bolje prošao u odnosu na svoje potencijalne protukandidate, Abbotta i Beta O'Rourkea, bivšega demokratskog predsjedničkog kandidata koji je u utrku i službeno ušao početkom studenoga.

Glumac je poručio da se odlučio fokusirati na služenje stanovnicima Teksasa na drukčiji način. Govorio je o odgovornosti i problemima s kojima se susreću lokalna i državna politika.

Rekao je i da je, dok je razmišljao o mogućnosti kandidiranja slušao i učio te analizirao teksašku i američku politiku, nastojeći ustanoviti kako bi najbolje mogao služiti stanovnicima.

McConaughey je istaknuo da su ga razmišljanja o državnoj i nacionalnoj politici dovela do zaključka da "postoje problemi koji se moraju riješiti" i da "američkoj politici treba nova svrha jer je puna podjela koje treba iscijeliti."

Obećao je da će nastaviti podupirati tvrtke i zaklade čije čelne ljude smatra uspješnim vođama koji ljudima omogućuju ostvarenje "američkog sna" - uspjeh i prosperitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:52