'VAŠE ĆE RUKE BITI KRVAVE'

OSKAROVAC PRIJETI NETFLIXU ZBOG DOKUMENTARCA O EL CHAPU Glumac strahuje da bi se iz filma moglo dati naslutiti da je upravo on otkucao narkobosa

Sean Penn i Joaquín Guzmán "El Chapo" Loera
 REUTERS

Odvjetnici američkog glumca Seana Penna navodno su upozorili Netflix da bi njihov klijent mogao imati problema ako se emitira dokumentarni film "Dan kada sam upoznao El Chapa", piše The Guardian.

Theodore J. Boutrous mlađi, Pennov opunomoćenik je u pismu Netflixu koje su vidjeli novinari The New York Timesa napisao da će "njihove ruke biti prekrivene krvlju ako ovaj film uzrokuje tjelesne ozljede".

Dokumentarni film "Dan kada sam upoznao El Chapa" prati susret između američkog glumca, meksičke glumice Kate del Castillo i meksičkog narkobosa Joaquína Guzmána "El Chapa" Loere.

Del Castillo je odigrala ključnu ulogu u dogovaranju ovog susreta koji je kasnije rezultirao Pennovim člankom o El Chapu za časopis Rolling Stone koji je izašao dan nakon što je El Chapo uhićen.

Prema The New York Timesu, Penn je ljut jer vjeruje da se u dokumentarnom filmu sugerira da je on pomogao američkom ministarstvu pravosuđa da uhvati narkobosa. Penn naime nije sudjelovao u izradi dokumentarnog filma te se on uglavnom temelji na svjedočanstvu Del Castillo.

"Pokušaji gospodične del Castillo da si priskrbi dodatnu pozornost i publicitet kroz stvaranje ovog lažne, glupave i bezobzirne priče je za svaku osudu", rekao je Pennov glasnogovornik Mark Fabiani.

"Sama pomisao da je gospodin Penn ili bilo tko drugi tko je djelovao po njegovom nalogu rekao za putovanje je čista laž. To se nije dogodilo i nije nikada bilo razloga da se to dogodi."

"Penn je dobio priliku sudjelovati u filmu 'Dan kada sam upoznao El Chapa', ali ju je odbio. Sada ozloglašeni je susret temeljito pokriven u medijima. Jedino novo što ćemo mi u filmu imati je Kateina strana priče", rekli su iz Netflixa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:25