KEVIN SPACEY

Oskarovac producentima TV serije ‘Kuće od karata‘ mora platiti 31 milijun dolara odštete

Iz MRC-a su tužili glumca jer su, kažu, njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija

Kevin Spacey u seriji ‘Kuća od karata‘

 Media Rights Capital/Panic Pic/Collection Christophel/Collection ChristopheL via AFP

Holivudski glumac Kevin Spacey (62), dobitnik dva Oscara, morat će platiti gotovo 31 milijun dolara producentskoj tvrtki MRC koja ga je 2017. godine otpustila sa seta serije "Kuća od karata" zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, odlučio je sud u SAD-u nakon što je odbijena njegova žalba.

Iz MRC-a su tužili Spaceyja jer su njegovim otpuštanjem izgubili značajan prihod koji im je donosila serija koja se bavila političkim spletkama u Washingtonu.

Prije pet godina Spaceyjeva karijera naglo je prekinuta zbog niza optužbi za seksualno zlostavljanje pa su producenti morali uvelike mijenjati radnju šeste sezone "Kuće od karata". Sud je još 2020. godine dao za pravo producentskoj kući prosudivši kako je Spacey svojim ponašanjem prekršio pravila ugovora, na što se glumac žalio, no ta je žalba odbijena.

Spacey je u Britaniji optužen za pet kaznenih djela koja su se dogodila između 2005. i 2013. godine - četiri točke za seksualno zlostavljanje dodirivanjem i težu optužbu za navođenje osobe na seksualni penetrativni čin bez pristanka. Prošloga mjeseca dogovoreno je kako će se suđenje održati 6. lipnja sljedeće godine.

Spacey poriče kako je bilo koga seksualno uznemiravao.

Taj 62-godišnjak je osvojio Oscara za najboljeg glumca u "Vrtlogu života" i najboljeg sporednog glumca u "Privedite osumnjičene", a u seriji "Kuća od karata" tumačio je lik beskrupuloznog političara Franka Underwooda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2022 06:37