UNOSAN BIZNIS

Oskarovac Russell Crowe planira izgraditi studio na australskoj istočnoj obali

Australija je tijekom pandemije koronavirusa postala popularna filmska destinacija zahvaljujući relativno niskim stopama infekcije
Russell Crowe
 OZAN KOSE/AFP

Holivudski glumac Russell Crowe objavio je u srijedu da će izgraditi filmski studio na australskoj istočnoj obali. Oskarovac je rekao da će se studio podići u Coffs Harbouru južno od Brisbanea, na mjestu nekadašnjeg resorta.

The Pacific Bay Resort Studios and Village "ugostit će velike međunarodne filmove i lokalne produkcije", izjavio je Crowe za televiziju ABC.

Australija je tijekom pandemije koronavirusa postala popularna filmska destinacija zahvaljujući relativno niskim stopama infekcije. I država je potaknula filmaše da dođu na njezine sunčane obale dajući im milijune dolara poticaja.

Koristi će od toga imati Marvel Studios i njihov hit "Thor: Love and Thunder", MGM-ov "Thirteen Lives" i "Blacklight" s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi.

Julia Roberts i George Clooney također ove godine u sjevernoj Australiji simaju "Ticket to Paradise", a nastavak Mad Maxa "Furiosa" planira se snimati kod Sydneyja 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:28