ZA SVAKI SLUČAJ

Osmišljen krizni tim nakon incidenta s Oscara: ‘Ovo nikada prije nismo imali, ali moramo biti spremni na sve‘

Tijekom prošlogodišnje dodjele Will Smith se popeo na pozornicu i ošamario voditelja koji se našalio na račun njegove supruge

Will Smith i Chris Rock

 Robyn Beck/Afp/Profimedia

Akademija filmske umjetnosti i znanosti osnovala je tim za krizne situacije nakon što se prošle godine dogodio do tada neviđeni incident – glumac Will Smith ošamario je voditelja Chrisa Rocka na pozornici tijekom dodjele Oscara.

- Zbog prošle godine otvoreni smo za mnoge stvari koje se mogu dogoditi na dodjeli Oscara, rekao je izvršni direktor Akademije Bill Kramer za Time. Dodjela prestižne nagrade održat će se 12. ožujka.

- Imamo cijeli krizni tim, nešto što nikada prije nismo imali. Proveli smo mnoge scenarije. Dakle, nadamo se da ćemo biti spremni na sve što možda trenutno ne možemo predvidjeti, ali planiramo u slučaju da se dogodi, objasnio je Kramer ističući da je činjenica što će ovogodišnju dodjelu voditi Jimmy Kimmel već jedna vrsta zaštite. Poznati voditelj i komičar bio je domaćin dodjele 2017. i 2018.

image

Jimmy Kimmel na dodjeli Oscara 2018.

Mark Ralston/Afp

- Zato na pozornici želite nekoga poput Jimmyja koji je navikao nositi se s prijenosom uživo. Stvari ne idu uvijek po planu. Dakle, imamo domaćina koji stvarno može usmjeriti i upravljati tim trenucima, dodao je te se osvrnuo na prošlogodišnju dodjelu istaknuvši da su dužnosnici mogli djelovati brže kada se dogodio incident.

Sve je započelo kada se komičar našalio na račun obrijane glave Smithove supruge, Jade Pinkett Smith.

- Jada, volim te, jedva čekam vidjeti nastavak filma G.I. Jane!, rekao je referirajući se na hit „G.I. Jane” iz 1997. u kojem glavna glumica, Demi Moore ima obrijanu glavu. Jada ima dijagnosticiranu alopeciju koja uzrokuje gubitak kose.

image

Will Smith i Jada Pinkett Smith

Michael Tran/Afp

Smith se zatim popeo na pozornicu i ošamario komičara. Kasnije tijekom večeri, u svom govoru nakon što je osvojio Oscara za najboljeg glumca u filmu „Kralj Richard”, ispričao se Akademiji i ostalim nominiranima, ali nije spominjao Rocka.

Ipak, u srpnju 2022. putem snimke na internetu, ispričao se i samom komičaru.

- Obratio sam se Chrisu i saznao da nije spreman razgovarati, ali kada bude, javit će se. Pa ću ti reći, Chrise, ispričavam ti se. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo, a ja sam tu kada si spreman za razgovor, zaključio je glumac kojemu je zabranjen dolazak na dodjelu sljedećih 10 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 18:09