VELIKA VRIJEDNOST

Osobne stvari Betty White idu na dražbu: ‘Riječ je o aukciji životnog stila‘

Najosobniji predmet je sat od 14-karatnog zlata koji je poklonjen Betty White 25. prosinca 1940. godine

Betty White i Molly
 

 Jim Smeal/bei/shutterstock

Osobni predmeti koji su nekoć pripadali legendarnoj komičarki i glumici Betty White trebali bi se naći na aukciji u rujnu.

Omiljena američka glumica i višestruka dobitnica nagrade Emmy umrla je u 99. godini krajem pošle godine, malo prije svog 100. rođendana.

Nagrade, slike, scenariji, nakit i odjeća nošena na crvenom tepihu glumice iz 'Zlatnih djevojaka' izloženi su u utorak na Julien's Auctions na Beverly Hillsu, a aukcija će se održati od 23. do 25. rujna.

image

Rue McClanahan, Betty White i Bea Arthur

Prod/kobal/shutterstock

Martin Nolan, izvršni direktor Julien's Auctions, cijelu kolekciju procjenjuje na milijun do 2 milijuna dolara.

“Ovo je aukcija koja predstavlja nevjerojatan život i karijeru. Riječ je o aukciji životnog stila”, rekao je i dodao: “Svi su ti predmeti došli iz njezina doma u Brentwoodu ili njezine rezidencije u Carmelu u sjevernoj Kaliforniji, gdje je živjela sa svojim suprugom Allenom Luddenom”.

image

Betty White i Allen Ludden 1977. godine

Mediapunch/Shutterstock Editorial/Profimedia

Prema Nolanu, najosobniji predmet je sat od 14-karatnog zlata koji je poklonjen Betty 25. prosinca 1940. s inicijalima TCW, što znači Tess White, ime Bettyne majke. U ponudi je i Whiteina vjenčana burma od zlata i dijamanta iz njezina braka s trećim mužem, Allenom Luddenom, s početnom ponudom od 600 američkih dolara.

Whitein namještaj, dekor, umjetnička djela i predmeti iz njezinih dugogodišnjih domova bit će istaknuti, kao i uljna slika Henryja Edwina Landsmeera iz 19. stoljeća, za koju se očekuje da će se prodavati za između 10.000 i 20.000 američkih dolara.

Na aukciji su tri slike Kokoa, gorile koja je komunicirala znakovnim jezikom. Među ostalim, tu su i brojne slike životinja.

“Kućni ljubimci su bili njezina stvar. Rekla je da voljela zadržati svoj posao u šoubiznisu kako bi mogla podupirati svoj posao sa životinjama”, kazao je Nolan.

image

Betty White i Molly

Jim Smeal/bei/shutterstock

White je započela svoju karijeru na radiju kasnih 1930-ih, a do 1939. imala je svoj TV debi. Do 1952. imala je vlastitu televizijsku seriju "Život s Elizabeth" i nastavila je imati kultne uloge u "The Mary Tyler Moore Show" i "The Golden Girls".

Bila je jedna od prvih osoba koje su dobile zvijezdu na Stazi slavnih 1960. godine. Manja replika, koja se primatelju dodijeli, nalazi se na dražbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:56