Danny Masterson

Osramoćeni glumac koji je osuđen za silovanje prebačen u zatvor poznat po zatvaranju Charlesa Mansona

Masterson je uz uporabu sile prisilio žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Hollywood Hillsu

Danny Masterson i Charles Manson

 Profimedia/

Danny Masterson prebačen je u zatvor s najvećom razinom sigurnosti u kojem je nekoć bio smješten vođa kulta Charles Manson.

Glumac najpoznatiji po ulozi u seriji "Lude sedamdesete”, koji je prošle godine osuđen za dva silovanja koja datiraju još iz 2003., premješten je iz državnog zatvora North Kern u Delanu u Kaliforniji u državni zatvor Corcoran u dolini San Joaquin, prenosi Page Six.

image

Danny Masterson

Gigu/

Glasnogovornik zatvora nije odmah odgovorio na zahtjev Page Sixa za potvrdu lokacije glumca, no radi se o državnom zatvoru koji je poznat po zatvaranju nekih od najozloglašenijih američkih kriminalaca, uključujući osuđenog ubojicu i vođu kulta, Charlesa Mansona od 1989. godine, pa sve do njegove smrti 2017. godine.

image

Charles Manson

Profimedia/

U tu je ustanovu bio smješten i Sirhan Sirhan, ubojica senatora Roberta F. Kennedyja, sve dok 2013. nije bio premješten u popravnu ustanovu Richard J. Donovan u području South Baya, u okolici San Diego. Masterson je isprva bio zatvoren u Centralnom muškom zatvoru losanđeleskog okruga, ali je 31. prosinca 2023. započeo svoj proces klasifikacije i smještaja u državnom zatvoru Northern Kern.

image

Danny Masterson u zatvoru

Profimedia/

Tjedan dana nakon što mu je sutkinja Višeg suda u Los Angelesu Charlaine Olmedo odbila puštanje uz jamčevinu, uz obrazloženje da sada, kada "nema ženu kojoj može ići kući i ima sve poticaje i okolnosti da pobjegne". Njegova otuđena supruga Bijou Phillips podnijela je zahtjev za razvod nakon manje od dva tjedna nakon što je u rujnu 2023. osuđen na 30 godina zatvora.

image

Danny Masterson i Bijou Phillips

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

Podsjetimo, Masterson je uz uporabu sile prisilio žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Hollywood Hillsu. Dogodilo se to u razdoblju između 2001. i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi ih mogao silovati. Istaknuli su da je iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi, a sve tri žene su također bile pripadnice iste crkve, kako bi desetljećima mogao izbjegavati posljedice. Žene su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečeno da to nije silovanje, da su bile dio etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 18:28