NOVE NEVOLJE

Osramoćeni Kevin Spacey opet na udaru optužbi: ‘Seksualno me zlostavljao kad sam bio tinejdžer‘

Kad je Rapp prvi put iznio optužbe, Spacey je kazao da se ne sjeća tog susreta te da se u svakom slučaju ispričava
Kevin Spacey 
 Nash/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Glumac Anthony Rapp i još jedan muškarac podnijeli su tužbu protiv Kevina Spaceya u kojoj ga optužuju za seksualni napad u osamdesetim godinama kad su obojica tužitelja bili tinejdžeri, piše Guardian.

Rapp, koji je glumio u Rent on Broadway i u Zvjezdanim stazama: Discovery, o optužbama protiv Spaceya prvi je put progovorio 2017. što je ponukalo i ostale da istupe i time označe kraj Spaceyeve dotad vrlo uspješne karijere.

U tužbi podnesenoj Vrhovnom sudu na Manhattanu, Rapp detaljno opisuje ono što je i javno rekao o Spaceyu: da ga je glumac seksualno napastovao na jednoj zabavi dok je Rapp još bio tinejdžer.

Kad je Rapp prvi put iznio optužbe, Spacey je izdao priopćenje u kojem kaže kako se ne sjeća tog susreta te da se u svakom slučaju ispričava.

image
Anthony Rapp
Pacific Press/Ddp Usa/Profimedia

Drugi tužitelj poznat samo po inicijalima C.D., kazao je da je upoznao Spaceya također kao tinejdžer dok je pohađao glumačku radionicu slavnog oskarovca te da ga je ovaj više puta pozivao u svoj stan te se s njim upustio u seksualni odnos. U tužbi, tužitelj kaže da ga je Spacey tijekom posljednjeg posjeta pokušao seksualno zlostavljati.

Tužitelji od glumca traže zasad nepoznat iznos kao odštetu.

Otkako su se optužbe na račun slavnog glumca počele pojavljivati, Spacey je upleten u mnoge pravne bitke. Prošlog listopada tužitelji su odbacili tužbu za seksualno nasilje jer je tužitelj u međuvremenu umro.

U lipnju su tužitelji odbacili slučaj u kojem je jedan 18-godišnjak tužio Spaceya za neprilično seksualno ponašanje, jer mladić nije želio svjedočiti.

Associated Press koji je prenio ovu vijest inače ne objavljuje imena uključenih u seksualne napade osim ako su oni sami istupili u javnost kao što je učinio Rapp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:28