HLADNOKRVNI NAPAD

Osuđen muškarac koji je pucao na šetača pasa Lady Gage: Dobio 21 godinu zatvora

Tijekom incidenta je pištoljem kalibra 40 pucao u Ryana Fischera dok je šetao francuske buldoge pop zvijezde u Los Angelesu

Lady Gaga sa svojim psima

 Infphoto.com/Instar Images/Profimedia

Muškarac koji je u veljači 2021. pucao na šetača pasa Lady Gage i oteo dva pjevačičina ljubimca, osuđen je na 21 godinu zatvora zbog "hladnokrvnog i nasilnog napada".

James Howard Jackson jedan je od trojice muškaraca koji su sudjelovali u napadu u veljači 2021.

Tijekom incidenta je pištoljem kalibra 40 pucao u Ryana Fischera dok je šetao francuske buldoge pop zvijezde u Los Angelesu. Fischer je pritom teško ranjen u predio prsa, a nakon pucnjave napadači su oteli dva Gagina ljubimca.

Jackson je na sudu kazao da ne osporava nijednu točku optužnice za pokušaj ubojstva, priopćio je u ponedjeljak ured okružnog tužitelja Los Angelesa.

"Danas je postignuta nagodba u slučaju protiv Jamesa Howarda Jacksona", rekao je glasnogovornik ureda tužitelja.

"Gospodin Jackson je kazao da ne osporava nijednu točku optužnice za pokušaj ubojstva i priznao je optužbu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Osuđen je na 21 godinu zatvora", kazao je.

"Jackson se smatra odgovornim za počinjenje hladnokrvnog nasilnog čina, što znači pravdu za našu žrtvu. Okružno državno odvjetništvo nastoji pozvati na odgovornost svakoga tko počini nasilna djela u našoj zajednici."

Jackson je nakon administrativne pogreške pušten iz pritvora 6. travnja 2022., no ponovno je uhićen u kolovozu.

Tužiteljstvo je objavilo da je i suučesnik u incidentu, Harold White u ponedjeljak kazao kako ne osporava optužbu koja ga tereti za posjedovanje oružja, zbog čega će mu kazna biti izrečena sljedeće godine.

Policija je ranije rekla da je povezanost s Lady Gagom bila slučajnost, a motiv za pljačku bila je vrijednost francuskih buldoga, pasmine čija vrijednost iznosi više tisuća dolara.

Gaga je svojedobno ponudila nagradu u iznosu od 500.000 dolara osobi koja joj vrati ljubimce.

Neozlijeđene otete buldoge nekoliko dana nakon incidenta u policijsku postaju u Los Angelesu predala je Jennifer McBridge, koja je također optužena za sudjelovanje u zločinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:21