ZLOSTAVLJAČ

Osumnjičeni R. Kelly ‘zbog vlastite sigurnosti‘ ipak ostaje pod nadzorom: ‘Sumnjamo na samoozljeđivanje‘

Njegove ‘trenutačne životne okolnosti nedvojbeno donose emocionalne tegobe‘, napisala je pomoćnica američkog tužitelja

R. Kelly

 Antonio Perez/aFP

Savezne vlasti odbacuju tvrdnje R. Kellyja da je prošlog tjedna "kažnjen" tako što je stavljen pod nadzor zbog prevencije samoubojstva, nakon što ga je sudac osudio na 30 godina iza rešetaka zbog seksualnog zlostavljanja mladih djevojaka, piše Page Six.

Ured američkog državnog odvjetnika u Brooklynu podnio je sudske dokumente u kojima stoji da, nakon psihološke procjene, posrnula R&B superzvijezda ostaje pod samoubilačkim nadzorom "zbog vlastite sigurnosti".

Njegove "trenutačne životne okolnosti nedvojbeno donose emocionalne tegobe", napisala je pomoćnica američkog tužitelja, Melanie Speight, u sudskom podnesku.

- On je seksualni prijestupnik koji je osuđen da provede sljedeća tri desetljeća u zatvoru - dodala je.

- U bliskoj budućnosti, suočava se s još jednim saveznim kaznenim suđenjem u Chicagu za optužbe povezane s dječjom pornografijom - istaknula je Speight.

Kellyjev odvjetnik podnio je tužbu u petak navodeći da su ga zatvorski dužnosnici stavili pod samoubilački nadzor u Brooklynu "isključivo u kaznene svrhe te zbog njegova statusa zatvorenika visokog profila", dodajući da Kelly nije razmišljao o samoozljeđivanju.

- Tijekom izricanja presude, nije se dogodilo ništa što bi bilo iznenađujuće za Kellyja - napisala je odvjetnica Jennifer Bonjean u tužbi.

- Iako uvjeti nadzora za prevenciju suicida mogu biti prikladni za pojedince koji su zaista u opasnosti od samoozljeđivanja, prema Osmom amandmanu, oni su okrutni i protuustavni za pojedince koji nisu suicidalni - tvrdi Bonjean.

Kelly nije dao izjavu niti je reagirao kad je čuo presudu, koja je uključivala i novčanu kaznu od 100 tisuća dolara.

Podsjetimo, pjevač je proglašen krivim za seksualne zločine i osuđen je na 30 godina zatvora. Porota u New Yorku u rujnu je ovu osramoćenu R&B zvijezdu (55) proglasila krivim za reketarenje i seksualnu trgovinu koje je činio tijekom protekla tri desetljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:26