NAKON SKANDALA

Otac Miss Srbije: ‘Mi smo normalna srpska obitelj, pa imamo stotinu slika ispod četničkih zastava...‘

Nakon što je Miss Srbije pokazala simbol ‘velike Albanije‘, otac ju je pokušao opravdati jer ‘potječe iz četničke obitelji‘
Valentina Petrović
 Instagram/twitter

Nakon što je Miss Srbije Valentina Petrović pozirala s predstavnicama Albanije, Crne Gore i Kosova na svjetskom izboru ljepote u Egiptu i pokazala dvoglavog orla, simbol "velike Albanije", cijela se Srbija dignula na noge i osudila njezin čin.

Srpska ljepotica javno se svima ispričala te priznala da je to nesvjesno učinila i da nije razmišljala o svome postupku.

Sada se oglasio i njezin otac, Aleksandar Petrović, koji je pokušao opravdati svoju kćer, opravdavajući se da ona 'potječe iz četničke obitelji'.

"Ona dijete pojma nema, nesvjesno je to napravila, nije razmišljala, to je sad jedna katastrofa. Moja Valentina je vrlo srpski nastrojena, kad moram ovako to reći, a moram da bi je razumjeli. Dakle, mi slavimo slavu Svetog Nikolu, to je naša tradicija, vodicu svetimo u kući, tata joj ima stotinu fotografija ispod četničke zastave, znači, mi smo jedna normalna srpska obitelj", rekao je Petrović za srpsku Republiku.

"Valentina me nazvala, plačući na telefon, govoreći mi: 'Tata, što sam učinila', a ja sam joj rekao: 'Sine, napravila si nešto što nisi trebala.' Ja sam prvi poludio kad sam vidio, ja sam bio u ratu, ako je itko za ovu zemlju dao, ja sam. Ovo je katastrofa za to dijete, ja sad moram nju psihički srediti. Ovo je potpuno jedan bezazlen slučaj, ona je rođena u srpskoj obitelji, čačanskoj, završila je osnovnu školu i gimnaziju u Čačku, zar trebamo djecu opterećivati u ova vremena takvim stvarima. To je sve bezazleno, to su sve djevojke u pitanju, nema razloga da se tu svoja zemlja dovodi u pitanje, naopako stvarno", dodao je otac srpske misice.

U međuvremenu su se na internetu pojavile nove fotografije na kojima Valentina zajedno s misicama Kosova i Albanije pokazuje i srpski simbol, odnosno tri prsta u zraku.

"Još uvijek ne znamo kakav je protokol ni hoće li se Valentina vratiti u natjecanje, čekamo da se oglase organizatori. Ipak, jako je bitna fotografija na kojoj Valentina pozira s Miss Kosova, gdje drže podignuta tri prsta, i tako jasno poručuju 'Kosovo je Srbija'", rekla je vlasnica agencije Miss Yu, koja godinama organizra Izbore za Miss Srbije, prenosi Blic.

U javnosti su se pojavile i druge fotografije na kojima djevojke poziraju uz različite simbole, te se čini da ljepotice nimalo nisu razmišljale o posljedicama svojih poteza.

"Sve u svemu, htjele smo pokazati da podržavamo jedna drugu, a nismo ulazile u neke dubioze. Fotografije sa svim znakovima postoje, kajem se, ali nisam razmišljala u tom smjeru", rekla je Valentina Petrović, kojoj je cijela situacija jako teško pala te je na kraju izbrisala svoj Instagram profil.

Albanski mediji su vijest s fotografijama njihove predstavnice Frontinne Gashi s podignuta tri prsta također osudili. Međutim, albanska predstavnica je srpskim medijima ispričala drugačiju priču od Valentinine. Ona pak navodi da je Valentina Petrović nju i predstavnicu Kosova navodno molila da se tako fotografiraju kako bi malo ublažila kaos do kojeg je došlo zbog pokazivanja simbola Albanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:50