LAK NA PROŠNJAMA

Otkriven novi skandal iz Charlesove prošlosti! Evo koga je zaprosio prije Diane (a nije Camilla)

Morao je naći suprugu prije nego što navrši 30. A u potragu za prikladnom suprugom uključio se cijeli dvor
princ od Walesa
 Avalon/Avalon (in Process)/Avalon Editorial/Profimedia

Fantastična nova, četvrta po redu sezona serije “Kruna” otkrila je mnogo anegdota i priča vezanih uz princa od Walesa, a potaknula je i na otkrivanje drugih više kontroverznih priča.

Naime, sada je na površinu isplivala malo poznata činjenica da je princ Charles, prije nego li se oženio princezom Dianom, brak već ponudio i svojoj rođakinji, kako ekskluzivno otkriva britanski Express.

Da, stvarno.

image
princ Charles
Shutterstock

Prema jednoj od novijih biografija britanskog prijestolonasljednika, “Battle of Brothers” Roberta Laceyja, kako piše britanski Marie Claire, princ Charles svojedobno je zaprosio svoju deset godina mlađu rođakinju u drugom koljenu - Amandu Knatchbull.

image
Lady Amanda Patricia Victoria Ellingworth
Dorset Media Service/Alamy/Alamy/Profimedia

Dvorska svita predvođena kraljicom Elizabetom II., Charlesovom majkom, ali i njegovim oduševljenim rođakom lordom Louisom Mountbattenom, očajna u potrazi za prikladnom suprugom i budućom kraljicom, hrabrila je mladog princa smrtno zaljubljenog u tada udanu Camillu Parker Bowles.

image
Charles i njegova najveća ljubav - Camilla
© Uppa/photoshot/Avalon Editorial/Profimedia

Morao je naći suprugu prije nego što navrši 30.

Mountbatten je smatrao kako je Amanda, ujedno i njegova unuka, idealna za Charlesa jer već ionako dobro poznaje život na dvoru, sva pravila i tradiciju, a njihov bi brak učvrstio lozu Mountbattenovih.

image
princ Charles 1970.
Evening Standard

“Kad je princ napokon zaprosio rođakinju u ljeto 1979. - malo prije atentata na lorda Mountbattena koji je izvela IRA-e – vrlo neovisna Amanda uljudno ga je odbila”, objašnjava Robert Lacey u svojoj knjizi. Stoga se Charles ipak odlučio zaprositi Dianu, iako svjestan da nije zaljubljen.

image
Lady Diana i princ Charles vjenčali su se 29. srpnja 1981.
Keystone Archives/Heritage Images/Profimedia

Lacey je dodao da se “tijekom godina dvoje rođaka zbližilo, razvijajući međusobno poštovanje i prijateljstvo koje traje do danas”.

Lady Amanda Patricia Victoria danas ima 63 godine i doista je udana za Charlesa. Ali jednog drugog Charlesa, Ellingwortha.

image
Lady Amanda Patricia Victoria Ellingworth upoznaje princezu Dianu, 1990.
Solo Syndication/Solo/Profimedia

Ona je kći Johna Brabournea, televizijskog producenta i sedmog baruna od Brabournea. Unuka je lorda Louisa Mountbattena, ujedno prvog grofa Mountbattena od Burme, a time je i potomak kraljice Viktorije preko njene kćeri princeze Alice, Mountbattenove bake.

Amanda se bavi predanim socijalnim radom fokusiranim na zaštitu djece i dječjih prava, a i sama je majka troje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:12