GOLEMO BOGATSTVO

Otkriven sadržaj oporuke princa Philipa, evo kome idu milijuni, a kome idu - knjige

Iza vojvode od Edinburgha je ostalo 30 milijuna funti osobne imovine. Većina ide kraljici, no još će se neki obogatiti...
Princ Philip
 Adrian Dennis

Iza princa Philipa, vojvode od Edinburgha, supruga britanske kraljice Elizabete II., koji je preminuo prošlog mjeseca u 99. godini života, ostalo je 30 milijuna funti osobne imovine. Većinu će naslijediti supruga, dakle kraljica, no u oporuci se spominju i mnoga druga imena.

Prema pisanju britanskih medija, koji citiraju razne „bliske izvore” jer Buckinghamska palača odbija komentirati sadržaj oporuke s objašnjenjem da je to obiteljska stvar, novac će dobiti i prinčevi bliski suradnici, što nije običaj u kraljevskoj obitelji.

- Za razliku od drugih članova obitelji, princ Philip bio je darežljiv posebice prema trojici muškaraca koji su se najviše brinuli o njemu – otkrio je The Sunu neki insajder.

- To su njegov osobni tajnik, brigadir Archie Miller Bakewell, te njegov paž William Handerson i lakaj Stephen Niedojadlo.

Neće loše proći ni unuci, među njima i princ Harry, usprkos svim problemima koje je izazvao odstupivši sa suprugom Meghan sa svih dužnosti, preseljenjem na drugi kontinent i javnim istupima na televiziji u kojima nije baš lijepo govorio o familiji.

- Philip nije bio tip koji će kazniti unuka zbog lošeg ponašanja. Bio je vrlo pravedan, odmjeren i divan čovjek. Nije bio zlopamtilo - kazao je isti izvor.

Njegovo četvero djece - princeza Anne, te prinčevi Charles, Edward i Andrew moći će uzeti što god požele iz njegove goleme i iznimno vrijedne zbirke knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:14