IZVJEŠĆE OBDUKCIJE

Otkriven uzrok smrti Matthewa Perryja

Utapanje, bolest koronarne arterije i učinci buprenorfina također su navedeni kao faktori koji su doprinijeli njegovoj smrti

Matthew Perry
 

 Matt Baron/bei/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Utvrđen je uzrok smrti Matthewa Perryja, zvijezde poznate serije "Prijatelji" koji je preminuo 28. listopada u svom domu u Los Angelesu, prenosi PEOPLE.

Prema izvješću obdukcije do kojeg je došao PEOPLE, glumac je preminuo zbog akutnih učinaka ketamina. Utapanje, bolest koronarne arterije i učinci buprenorfina također su navedeni kao faktori koji su doprinijeli njegovoj smrti.

Ketamin je disocijativni anestetik koji ima neke halucinogene učinke i može potaknuti stanje sedacije, smirenosti, opuštenosti, olakšanje boli i amneziju.

Obdukcija navodi da je Perry kao terapiju koristio infuzije ketamina, koje su učinkovite u liječenju depresije, tjeskobe, PTSD-a, kronične boli i ovisnosti o alkoholu ili drogama. Buprenorfin je lijek koji se koristi za liječenje poremećaja uporabe opijata.

image

Matthew Perry u seriji "Prijatelji"

Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

Njegov zadnji tretman ketaminom bio je tjedan i pol prije nego što je preminuo. Obdukcija je pokazala da je Perryjeva smrt nastupila nakon uzimanja droge, iako način korištenja nije utvrđen.

Pronađen je u hidromasažnoj kadi, a policija je nakon njegove smrti za TMZ izjavila da je uzrok navodno bilo utapanje. Na mjestu događaja nije bila pronađena droga i nije se sumnjalo u nasilnu smrt.

Glumac je godinama javno govorio o svojoj borbi s ovisnošću, a u memoarima “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" iz 2022. godine prepričao je svoj put do trijeznosti.

image

Matthew Perry u seriji "Prijatelji"

Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

- Htio sam to podijeliti kada sam bio siguran da neću ponovno prijeći na “mračnu stranu”. Pričekao sam da to sve zapišem, dok nisam bio potpuno trijezan i daleko od aktivne bolesti alkoholizma i ovisnosti. Bio sam prilično siguran da bi moglo pomoći ljudima - rekao je za 2022. godine za PEOPLE.

O podršci svojih kolega kroz njegovu stalnu ovisnost, koja je varirala tijekom snimanja serije "Prijatelji", Perry je rekao da su imali razumijevanja i bili strpljivi.

- Poput pingvina. U prirodi, kada je jedan bolestan ili jako ozlijeđen, drugi ga pingvini okruže i podupiru dok ne uspije hodati sam. To je nešto što je glumačka ekipa učinila za mene - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 13:47