ROBBIE COLTRANE

Otkriven uzrok smrti omiljenog Hagrida iz Harryja Pottera: ‘Zatajilo je više organa‘

Robbiejeva bivša supruga Rhona Gemmell prijavila je njegovu smrt, pod njegovim rođenim imenom Anthony Robert McMillan

Robbie Coltrane kao Hagrid u filmovima o Harryju Potteru

 Rights Managed/Mary Evans Picture Librar/Profimedia

Glumac iz Harryja Pottera Robbie Coltrane, najpoznatiji kao Rubeus Hagrid kojega je glumio u seriji, tragično je preminuo u 72. godini života, a potvrđeno je da je zvijezdi zatajilo više organa te da se borio s više različitih bolesti koje su uzorkovale smrt.

Mnogima omiljeni Hagrid ostavio je shrvane obožavatelje filmske franšize kada je preminuo prije devet dana u dobi od 72 godine. Ikoni Hollywooda u potvrdi o smrti navedeno je pet drugih uzroka koji su svi doveli do njegove tragične smrti.Također je rečeno da je patio od sepse, infekcije donjeg respiratornog trakta, dijabetesa tipa 2, srčanog bloka i pretilosti, što je kumulativno dovelo do kraja njegova života.

Robbiejeva bivša supruga Rhona Gemmell prijavila je njegovu smrt, pod njegovim rođenim imenom Anthony Robert McMillan, u Glasgowu. Robbie i Rhona ostali su bliski cijeli život unatoč razvodu 2003. koji je uslijedio nakon četiri godine braka. Par je imao dvoje djece Spencera (30) i Alice (24).

image

Robbie Coltrane

Carl Court/Afp

Dirljiva poruka njegove agentice

- Moj klijent i prijatelj Robbie Coltrane preminuo je u petak, 14. listopada. Robbie je bio jedinstven talent, podijelio je nagradu Guinnessove knjige rekorda za osvajanje tri uzastopne nagrade za najboljeg glumca. Vjerojatno će ga se desetljećima najviše pamtiti kao Hagrida u filmovima o Harryju Potteru, po ulozi koja je donijela radost djeci i odraslima diljem svijeta, potičući obožavatelje da mu pišu niz pisama svakog tjedna tijekom više od 20 godina - napisala je njegova agentica Belinda Wright.

Agentica je dodala kako će ga pamtiti i kao odanog klijenta. Osim što je bio divan glumac, bio je inteligentan, briljantno duhovit, tvrdi i dodaje kako je ponosna što je njegova agentica bila 40 godina. Na kraju je napisala kako će joj nedostajati te da moli da se poštuje privatnost njegove obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:04