SUDSKI PROCES

OTKRIVENE PORUKE NAKON KOJIH JE DOŠLO DO MUNJEVITOG POGORŠANJA ODNOSA MEGHAN I NJEZINA OCA 'Žao mi je što je moj srčani udar za vas nezgodan'

 
Thomas Markle, Meghan Markle
 Profimedia

Otac vojvotkinje od Sussexa, Thomas Markle, spreman je sudu dati dokaze protiv vlastite kćeri. Upravo on će navodno biti ključni svjedok obrane u sudskom postupku koji je ona pokrenula protiv jednih novina.

U međuvremenu, Thomas Markle (75) je odvjetnicima dao dosad neviđene poruke koje je razmijenio sa kćeri Meghan uoči njezinog vjenčanja s princom Harryjem. Upravo te poruke otkrile su pogoršanje odnosa oca i kćeri, piše Daily mail.

Nakon što je Markle napisao svojoj kćeri da ne može doći na njezino vjenčanje jer je završio u bolnici na hitnoj operaciji srca te ne može letjeti zbog zdravstvenih razloga, on je primio poruku od princa Harryja. U toj ga je poruci princ opomenuo i optužio da je prouzročio Meghaninu patnju, no nije ga pitao za zdravlje. To je Thomasa Marklea povrijedilo.

On je na tu poruku odgovorio sljedeće:

'Nisam učinio ništa što bi povrijedilo Meghan ili bilo koga drugoga. Žao mi je što je moj srčani udar za vas neugodnost', napisao je princu Harryju. U još je jednoj poruci napisao da ga je Meghan 'otpisala'.

U porukama koje je pokazao sudu vidi se da je prvo kćeri slao dirljive poruke uoči njezinog vjenčanja, a zatim je govorio o slomljenosti zbog toga što ju ne može otpratiti do oltara jer je završio u bolnici. U tim je porukama navodno rekao Meghan i da ju voli. No iz tih je poruka jasno da je njihov odnos doživio pad nakon što je otkriveno da je on potajice pomogao u snimanju paparazzi fotografija samog sebe kako se priprema za vjenčanje.

Podsjetimo, vojvotkinja od Sussexa je tužila novine Mail on Sunday nakon što su tamo objavljeni dijelovi pisama koje je pisala ovu u kolovozu 2018. godine. Tužila ih je zbog kršenja privatnosti, prava na zaštitu podataka i kršenja autorskih prava. Novine pak tvrde da je objava tih pisama bila od velikog javnog interesa.

Markle inzistira na tvrdnjama da je više puta pokušao kontaktirati kći telefonski i porukama, no ona mu nije odgovarala. On tvrdi i da nikad nije upoznao njezinog supruga, kao ni osmomjesečnog unuka Archieja. Dodaje i da je Meghan nakon vjenčanja prekinula sve kontakte s njim, osim spornog pisma zbog kojeg je i došlo do ovog sudskog procesa. Ako bude pozvan na sud kao svjedok, on bi zapravo vlastitu kći morao proglasiti lažljivicom. Naime, ona je u pismu koje mu je poslala u kolovozu 2018. napisala da ga optužuje za ignoriranje njezinih poziva te da je time 'slomio njezino srce u milijun komadića'.

Ovaj bi sudski proces mogao dovesti do toga da se otac i kći nakon dugo vremena vide, upravo na sudu. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa priopćili su da će sve pravne troškove u ovom slučaju sami financirati.

Redoslijed poruka

Daily mail piše da je 10. svibnja 2018. Markle napisao kćeri dirljivu poruku u kojoj kaže da isprobava cipele koje mu je ona kupila za vjenčanje. Ona mu je kupila i novo odijelo. Poruku je završio riječima 'voli te tata'.

Dan ili dva kasnije otkriveno je da je Markle potajno dogovorio s fotografom seriju paparazzi fotografija.

14. svibnja je Kensingtonska palača izdala priopćenje u kojem potvrđuje da Thomas Markle neće doći na vjenčanje te da se radi o teškoj situaciji za Meghan i Harryja. Toga je dana Markle napisao kćeri poruku u kojoj se ispričava zbog prethodnih fotografija. Rekao joj je da ju voli, no da neće doći na vjenčanje kako bi ju poštedio daljnjeg sramoćenja.

Princ Harry mu je tada napisao poruku u kojoj kaže da se ne treba ispričavati i da ih nazove. Kasnije tog dana Thomas Markle je završio u bolnici zbog srčanog udara. Idućeg je dana Meghan odgovorila na njegove poruke i zamolila ga neka ju nazove.

16. je svibnja Thomas Markle imao hitnu operaciju, a tada je i rekao Meghan da ne može doći na vjenčanje jer zbog narušenog zdravlja ne može letjeti. Poslao joj je još jednu poruku u kojoj je pita tko će ju otpratiti do oltara. Dodao je da će ipak doći ako ga ona treba i još jednom se ispričao. Na to je dobio poruku od princa Harryja, koja ga je, kaže, povrijedila, jer ga ni on ni Meghan nisu pitali za zdravlje već su ga optužili za ignoriranje dvadesetak telefonskih poziva od Meghan. On je na to odgovorio da mu je žao što je njegov srčani udar 'neugodnost' za njih te da ne zna ništa o 20 poziva. Na to nije dobio nikakav odgovor.

U objavljenom pismu je kasnije otkriveno da mu Meghan zamjera što ju nije nazvao da joj kaže da neće doći na vjenčanje, a još ga je jednom optužila za ignoriranje najmanje 20 telefonskih poziva, zbog čega je u danima uoči vjenčanja bila zbunjena, zabrinuta i šokirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:30