NOVA KNJIGA

Otkriveno kraljičino mišljenje o Harryju: ‘Smatrala je da se ludo ponaša, ljubav prema Meghan pomutila mu je um‘

Također je dala pregledati knjižnicu u Sandringhamu zbog mogućih prislušnih uređaja 2020. uoči kriznog samita ‘Megxit‘

Meghan Markle, princ Harry i kraljica Elizabeta

 John Stillwell/Afp

Pokojna kraljica Elizabeta II. mislila je da je ponašanje vojvode i vojvotkinje od Sussexa "prilično ludo" i da je Harry bio "toliko obuzet" ljubavlju prema Meghan da mu to "zamagljuje prosudbu", navodi se u novoj knjizi o kraljevskoj obitelji.

Kraljica Elizabeta II. također je dala pregledati knjižnicu u Sandringhamu zbog mogućih prislušnih uređaja 2020. uoči kriznog samita "Megxit"- takvu je važnost pridavala privatnosti ključnog sastanka s Harryjem, naveo je autor Robert Jobson.

image

Kraljica Elizabeta i princ Harry

Yui Mok/Afp

Novinar je u knjizi "Naš kralj", predstavljenoj u Daily Mailu u subotu, otkrio kako je Kate, princeza od Walesa smatrala da je zajednička šetnja s Harryjem i Meghan nakon kraljičine smrti "gotovo nepodnošljiva".

Kate je starijem članu kraljevske obitelji rekla da je javno pokazivanje jedinstva "bila jedna od najtežih stvari koje je ikada morala učiniti" zbog razmjera negativnih emocija između Walesaca i Sussexa.

image

Kate, William, Harry i Meghan

Chris Jackson/Afp

William, Kate, Meghan i Harry pozdravili su dobronamjernike ispred dvorca Windsor dva dana nakon kraljičine smrti u rujnu prošle godine.

Razdor između Harryja i Williama, dramatični intervju Sussexovih s voditeljicom Oprah u kojemu su iznesene optužbe za rasizam protiv neimenovanog člana kraljevske obitelji, te optužbe da kraljevska kuća nije pomogla suicidnoj Meghan i da je Kate rasplakala vojvotkinju, stvorili su probleme za kuću Windsor.

Charles, tada princ od Walesa, i William odlučili su da ne mogu riskirati da ponovno budu sami s Harryjem nakon intervjua s Oprah u ožujku 2021., rekao je Jobson.

Princ je prethodno prestao primati sinovljeve pozive kada su se Sussexovi preselili u Kaliforniju nakon što ga je Harry navodno psovao i više puta tražio novac.

image

Meghan Markle, princ Harry i kraljica Elizabeta

John Stillwell/Afp

Pokojna kraljica, koja je jako voljela unuka Harryja, rekla je da je umorna od njegovih ispada i umorna od "zapaljivih razgovora Harryja i njegova brata, koji su se ponekad događali u njezinoj prisutnosti", napisao je autor.

Jobson je dodao da je kraljica, nakon što su Harry i Meghan počeli javno kritizirati i monarhiju i članove obitelji, “bila iskreno zbunjena ponašanjem para, opisujući ga kao ‘prilično ludo‘".

image

MEghan Markle i princ Harry

Arthur Edwards/Afp

“Međutim, vjerovala je da je njezin unuk ‘toliko obuzet‘ ljubavlju prema svojoj ženi da mu to ‘zamagljuje prosudbu‘.”

Godine 2020. odlučila je da Meghanino prisustvo na sastanku u Sandringhamu putem videoveze "nije potrebno" jer će je Harry predstavljati, u strahu da će se video feed snimati ili da će drugi ljudi slušati.

Nakon kraljičine smrti Harry je dodatno razotkrio svoj problematičan odnos s kraljevskom obitelji u kontroverznom Netflixovom dokumentarcu i autobiografiji "Rezerva".

Tek treba biti potvrđeno hoće li Sussexovi otputovati iz svog kalifornijskog doma kako bi prisustvovali krunidbi kralja Karla III sljedećeg mjeseca.

Rok za potvrdu dolaska je prošao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2023 22:42