BIZARNI DAROVI

Otkriveno što će dobiti nominirani za Oscara, poklon vrijedi 126.000 dolara: Liposukcija, pileća pita, komad Australije...

Čak i ako ne osvoje Oscara, svi nominirani mogu kući ponijeti 126.000 dolara vrijedan poklon paket pun kojekakvih luksuznih stvarčica

Domaine de Clarence Dillon, Wolfgang Puck i Eric Klein

 Valerie Macon/Afp

Japanska mliječna peciva, tri noćenja na talijanskom vulkanskom otoku i liposukcija - samo su neki od poklona pripremljenih za goste ovogodišnje dodjele Oscara, piše Guardian.

Vrijednost torbe s poklonima, koja nije povezana s Američkom filmskom akademijom, već je kompanija Distinctive Assets šalje svima nominiranima, procjenjuje se na 126.000 dolara.

Razne firme i brendovi plaćaju po 4.000 dolara kako bi i njihov proizvod bio među poklonima, no primatelji poklon ne moraju prihvatiti i nemaju nikakvu obavezu koristiti ili promovirati darovane proizvode.

Među poklonima se ove godine našao i komad zemljišta u Australiji (veličina i lokacija nepoznati), tri noćenja u ruralnoj Ottawi, ručno ubrane organske datulje, svilene jastučnice i konzultacije s liječnikom s Floride o obnavljajućim tretmanima za kosu.

image

Chefovi Eric Klein, Wolfgang Puck i slastičar Garry Larduinat

Valerie Macon/Afp

Torba sadrži oko 60 artikala, a fokus je na promociji luksuznog wellnessa, kao što je NaturGeeks funkcionalno wellness ‘podsticanje imuniteta‘ i C60 Purple Power jestivo ulje za masažu (dio serije Sexy).

Nominirani također mogu rezervirati lifting lica kod slavnog kirurga dr. Konstantina Vasjukeviča i uživati u izboru čokoladica s videoporukom umetnutom u kutiju.

Osim luksuznih poklona, otkriven je i glavni jelovnik za ovogodišnji službeni afterparty. Osmislio ga je britanski kuhar Elliott Grover, kojeg je dugogodišnji chef na Oscarima Wolfgang Puck, angažirao da napravi brzu turneju okusima po Engleskoj. Tako sve počinje fish&chipsom (ribom i krumpirićima), nakon čega slijedi mala pileća pita i niz malih tortica.

Grover je rekao da ove godine računa na privlačnost minijaturnih zalogaja kao način da se čak i tako kalorične grickalice predstave glumcima s A-liste.

image

Glavni chef Oscara Wolfgang Puck

Valerie Macon/Afp

O svojoj ribi s krumpirićima, koji se prže u goveđem soku, rekao je: ‘Ljudi će slaviti pa će biti otvoreniji prema tome, a to su samo četiri zalogaja. Možda ću se izvući s tim.‘

Pileća pita dolazi s crnim tartufom, dok su male tortice ukrašene višnjom maraskom, što im daje upečatljiv izgled kao da se radi o razglednici s mora.

Groverov jelovnik nudi obilje mesa i masnoća pa se čini da se malo odmaknulo od biljne hrane koja je još donedavno bila u modi na takvim svečanostima (na ovogodišnjim Zlatnim globusima bila je dostupna samo veganska hrana).

image

Glavni chef Oscara Wolfgang Puck

Valerie Macon/Afp

Svečanosti dodjele Oscara već deset godina nude opcije koje ne uključuju životinjske proizvode. Godine 2020., kada je dobitnik Oscara za najboljeg glumca Joaquin Phoenix svojim govorom pozvao na ukidanje uzgoja mesa i mliječnih proizvoda, Puck je pristao poslužiti veganski sir.

Njegova će povrtna kreativnost ove godine biti predstavljena kroz grickalice, uključujući ‘jušne okruglice‘ od gljiva, jastučiće s humusom od sumaka i falafel od engleskog graška.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:06