NEMA KRAJA

Otkriveno zašto je poznati oskarovac (83) dobio nogu iz serije: ‘Optužen je za nedolično seksualno ponašanje‘

Godinu dana šuškalo se kako su dvije žene prijavile F. Murrayja Abrahama šefovima, a sada je potvrđeno da je doista zato otpušten

F. Murray Abraham

 Kevin Winter/Getty Images/Profimedia/Kevin Winter/getty Images/profimedia

Potvrđeno je da je razlog za odlazak F. Murrayja Abrahama (83) iz serije "Mythic Quest" posljedica dviju optužbi za nedolično seksualno ponašanje.

Glumački veteran, koji je u toj seriji Apple TV+ glumio glavnog pisca video-igre Mythic Quest, C.W. Longbottoma, iznenada je nestao iz priče, u razdoblju između snimanja druge i treće sezone, u travnju prošle godine. Produkcijska kuća Lionsgate tada se gotovo nije oglasila - tek su potvrdili da više nije član postave popularne serije.

- Osim te informacije, ne možemo komentirati ništa što se tiče zaposlenika - rekli su, a sam Abraham nije se oglasio.

Mnogi su mislili da odlazak ima veze s nekim drugim angažmanom, poput onog u "Moon Knightu" gdje je dao glas bogu Konshuu ili pak s drugom sezonom HBO-ove hit serije "Bijeli lotos", u kojoj je glumio pohotnog seniora koji sa sinom i unukom dolazi na Siciliju, u stari rodni kraj. Njegovi stavovi o seksu, ženama i vezama, totalno su neprimjereni, a lik lagano ljigavog i jezivog umirovljenika, glumac je odigrao fenomenalno.

Čini se da je nešto od te uloge oskarovac pokazao i na setu "Mythic Questa", i to u dva slučaja. Prema Rolling Stoneu, nakon prvog incidenta glumac je od šefova studija dobio upozorenje. Rečeno mu je da se kloni glumica s kojima radi.

- Ozbiljno shvaćamo ovakve optužbe i detaljno ih istražujemo - rekli su sada u službenoj izjavi za Rolling Stone iz Lionsgatea.

Drugi incident, koji je prijavljen izravno kreatoru i zvijezdi serije Robu McElhenneyju, potaknuo je glavešine studija da Abrahamu otkažu suradnju. Oni su još jednom, na nova pitanja iz medija, ponovili kako im korporativna pravila ne dopuštaju "govoriti o onome što njihovi zaposlenici čine".

Zasad šuti i F. Murray Abraham. Što će biti dalje, nitko ne zna.

U seriji "Mythic Quest" njegov lik nestaje na početku treće sezone. U prvoj epizodi glavni likovi vraćaju se u svoje urede u studiju da bi pozdravili Longbottoma, koji je proteklih godinu dana putovao. Umjesto njega, otkrivaju njegovo pismo u kojem otkriva kako mu je dijagnosticirana bolest u posljednjoj fazi, te kako želi sam napisati "scenarij vlastitog kraja" i zato bira odvesti se preko litice u Grand Canyonu, kao posveta filmu "Thelma i Louise".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:32