ZATEGNUTI ODNOSI

Otkriveno zašto Meghan Charlesu neće doći na krunidbu: ‘Pisala mu pismo, htjela si oduzeti život‘

- Charles će biti zadovoljan. Ostatak obitelji će odahnuti što neće biti tamo. Bilo bi posebno neugodno za Kate, rekao je izvor

Meghan Markle

 Andrew Parsons/Zuma Press/Profimedia/

Meghan Markle je pisala kralju Charlesu o problemima s kojima se suočavala tijekom života u palači, no čini se da sada nije zadovoljna njegovim odgovorom.

Vojvotkinja od Sussexa osjećala se zanemareno, psihički loše, pa čak i suicidalno, a također je bila zabrinuta zbog pokretanja istrage protiv nje. Dotaknula se i "nesvjesne pristranosti kraljevske obitelji" nakon što je dala intervju voditeljici Oprah Winfrey.

Kako je Meghan objasnila tijekom intervjua, njezino mentalno zdravlje je bilo toliko loše u to vrijeme da je došla do točke da se osjećala suicidalno. Međutim, kraljevsko osoblje reklo joj je da nije dopušteno potražiti stručnu pomoć.

Prema izvješćima, Meghan je sada razočarana što se u Charlesovom pismu nije spomenula istraga protiv nje vezana uz njezino navodno zlostavljanje osoblja u palači.

Čini se da je sve to utjecalo na njezinu odluku da ostane u Kaliforniji dok će princ Harry prisustvovati krunidbi.

image

Meghan Markle i princ Harry

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Pismo je poslala kao odgovor kralju koji ju je kontaktirao nakon su ona i Harry dali spomenuti intervju u ožujku 2021.

Meghan je tada rekla kako je njezino mentalno zdravlje bilo toliko narušeno da je došlo i do točke samoozljeđivanja.

- Jednostavno više nisam htjela biti živa. To je bila jasna, zastrašujuća i stalna misao. Objasnila sam im da moram negdje potražiti pomoć jer se nikada nisam ovako osjećala, no rečeno mi je da ne mogu jer to ne bi bilo dobro za instituciju, ispričala je 41-godišnja bivša glumica.

Prema izvješćima, zahvalila se kralju na njegovim riječima, ali smatra da zabrinutosti koje je izrazila još uvijek nisu riješene.

U pismima se navodno i spominje ime osobe optuženu za spekulaciju o boji kože njihova sina Archieja (3).

image

Kralj Charles, kraljica Camilla, princ Harry i Meghan Markle

Ken Goff/Goff Photos/Profimedia/Ken Goff/goff Photos/profimedia

Rečeno je da je Meghan objasnila Charlesu da ih nikada nije namjeravala optužiti da su rasisti. Iako nije upotrijebila riječ "rasist" kada ju je Oprah intervjuirala, pretpostavlja se da je rekla kralju kako želi započeti razgovor zbog "njihove nesvjesne pristranosti". Međutim, kasnije su se Meghan i Charles složili da komentar o boji kože njezina sina nije bio zlonamjeran.

Palača je također svjesna da su Sussexi frustrirani što se u pozivnici za krunidbu nisu spominjala njihova djeca, usprkos tome što je Archiejev četvrti rođendan na isti dan, 6. svibnja.

Na kraju će Harry sam prisustvovati krunidbi, dok će Meghan ostati u Kaliforniji s njihovim sinom Archiejem i kćeri Lilibet.

- Charles će biti zadovoljan. Ostatak obitelji će odahnuti što Meghan neće biti tamo. Bilo bi posebno neugodno za Kate, rekao je izvor.

image

Meghan Markle, princ Harry i kraljica Elizabeta II.

John Stillwell/Afp

Odnosi su se samo nastavili pogoršavati nakon što su Sussexi objavili dokumentarnu seriju "Harry & Meghan" te nakon što su izašli Harryjevi kontroverzni memoari "Spare".

Charles je navodno bio razočaran što su Meghan i Harry objavili takve štetne optužbe.

U međuvremenu, princ očajnički želi biti na krunidbi kako bi javno podržao oca, a navodno je i nostalgičan za svojim domom.

The Sun je izvijestio da je usprkos tome što je Harry nekoliko puta pokušao kontaktirati oca kako bi razgovarali o planovima vezanim u njegov boravak u Londonu, Charles je uspio odvojiti vrijeme za samo jedan razgovor.

Čini se da Harryju nedostaje "britanski život" pa će možda početi više vremena provoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu, piše Daily Mail.

Princ se navodno vraća u Kaliforniju samo nekoliko sati nakon završetka ceremonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:00