HOLLYWOOD U ŠOKU

Ovo je žena koju je na snimanju ustrijelio Baldwin, pogledajte njenu posljednju objavu na Instagramu

Alec Baldwin (68) je na filmskom setu ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu
Halyna Hutchins
 Fred Hayes/Getty Images/Profimedia

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Snimateljica je prebačena helikopterom u sveučilišnu bolnicu New Meyico u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je vozilom hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja ozljeda.

Nekoliko dana prije tragične smrti, Hutchins je objavljivala fotografije sa snimanja na društvenim mrežama. "Jedna od prednosti kad snimaš western je to što možeš jahati konje i na slobodni dan", napisala je u opisu videa u kojemu uživa u jahanju.

"Cijeli tim koji radi na filmu apsolutno je shrvan današnjom tragedijom, a Halyninoj obitelji i voljenima upućujemo najdublju sućut", rekla je producentska kuća koja radi na filmu. "Zaustavili smo snimanje filma na neodređeno vrijeme i u potpunosti surađujemo s policijom na istrazi. Pružit ćemo mogućnost odlaska na savjetovanje svima koji su povezani s filmom dok radimo na razjašnjavanju ovog groznog događaja", dodali su.

Hutchins je diplomirala 2015. godine te je izabrana za jednu od zvijezda u usponu američke kinematografije 2019. godine. Podrijetlom je iz Ukrajine, a radila je kao istraživačka novinarka s britanskim dokumentarnim produkcijama diljem Europe prije nego što je počela raditi na filmu. Diplomirala je novinarstvo na sveučilištu u Kijevu, a snimateljski angažman imala je u raznim filmovima, poput 'Archenemy' (2020.), 'Darlin' (2019.), 'Blindfire' (2020.), i 'The Mad Hatter' (2021.), kao i u brojnim kratkim filmovima.

Nakon njezine smrti, redatelji, glumci i brojne druge osobe iz filmske industrije odali su počast preminuloj snimateljici.

"Probudio sam se i vidio vijesti te mogu reći da sam u šoku. Imao sam tu sreću da sam surađivao s Halyn Hutchins na 'Archenemyju'. Bila je apsolutno nevjerojatan talent i sjajna osoba. Imala je takvo oko i vizualni stil, bila je ona vrsta snimateljice kojoj ste željeli uspjeh jer ste jednostavno željeli vidjeti što bi mogla sljedeće napraviti... Bila je fantastična osoba. Nije bilo tog pritiska s kojim se ona nije znala uspješno nositi. Bila je sjajan suradnik i saveznik svih nas ispred njezine kamere. Ne mogu vjerovati da bi se ovo moglo dogoditi u današnje vrijeme... Pucnjava iz puške da može ubiti člana filmske ekipe? Ovo je užasna tragedija. Srce mi je s njezinom obitelji, a posebno s njezinim sinom. Danas sam jako tužan zbog svih koji su je poznavali i surađivali s njom", rekao je poznati glumac Joe Manganiello na Instagramu.

James Gunn, redatelj filma "Guardians of the Galaxy", također je komentirao ovaj nesretni događaj.

"Moj najveći strah je da će se netko smrtno ozlijediti na jednom od mojih filmskih setova. Molim se i nadam da se to nikada neće dogoditi. Moje je srce sa svima onima koji su pogođeni ovom tragedijom koja se dogodila na snimanju filma 'Rust', posebno s Halynom Hutchins i njezinom obitelji", napisao je poznati redatelj na Twitteru.

"Jako, jako mi je žao. Počivaj u miru. Šaljem ljubav i snagu tvojoj obitelji", komentirao je glumac Dwayne "The Rock" Johnson.

"Nedostajat ćeš mi, prijateljice... Ovo je pravi šok. Nikada neću koristiti ništa drugo osim gumenih pušaka u svojim filmovima. Ovo se nikada nije smjelo dogoditi. Halyna, ti si bila pravi dragulj. Ovo je tako sje*ano", napisao je redatelj James Cullen Bressack.

Fotografije s tragičnog filmskog seta pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:13