NOVAK I JELENA

Ovu namirnicu nećete pronaći u hladnjaku obitelji Đoković: Unatoč specifičnoj prehrani, uživaju u vrhunskim slasticama

Jelena Đoković nedavno je podijelila i namirnice koje uvijek ima u hladnjaku, odnosno, od kojih pravi kolače

Novak i Jelena Đoković

 /Jelena Đoković/Instagram

Novak Đoković i njegova fantastična postignuća u tenisu nisu samo rezultat upornih treninga i pukog talenta, već i brige o zdravlju koja se temelji na specifičnoj prehrani.

image

Jelena i Novak Đoković

Instagram/Jelena Đoković/

Slavni tenisač više se puta odbio deklarirati kao vegan ili vegetarijanac. Kaže da je njegova prehrana već dugi niz godina “biljna” i da zahvaljujući tome cijelo vrijeme igra na istoj, vrlo visokoj razini. Prema Kuriru, Novak i njegova supruga Jelena ne koriste šećer u prehrani, no ne bježe od ugljikohidrata. Ručak mu se uglavnom bazira na tjestenini i rezancima, pa pije puno vode zbog hidratacije, ali i vodi brigu o bezglutenskoj tjestenini.

Kad je riječ o slatkišima, poznata je anegdota kada mu se nakon pobjede na turniru u Australiji 2012. godine odjednom javila želja za čokoladom pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak čokolade je ostao netaknut. Zato na terenu uvijek ima pri ruci datulje, koje su za sportaše izvrsne zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća jede i banane, a svaki dan uzima i po dvije žličice meda. Također, u njegovoj prehrani ima dosta orašastih plodova i sjemenki.

image

Novak Đoković

Andy Hooper/Dmg Media/Profimedia/Andy Hooper/dmg Media/profimedia

Inače, njegova je supruga Jelena nedavno podijelila i namirnice koje uvijek ima u hladnjaku, odnosno, od kojih pravi kolače.

Jednom je prilikom istaknula kako je bitno "eksperimentirati", no ona pri svakom kolaču miješa mljevene orašaste plodove, dodaje datulje, ali i kokosovo ulje te malo bobičastog voća - većinom jagode i maline. Istaknula je kako kakao i indijski oraščići mogu biti izvrsni dodaci. Sve to umijesi i od smjese oblikuje kuglice i ostavlja da se ohlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 13:32