ANDREW TATE

Ozloglašeni influencer pušten iz zatvora. Odmah snimio bizaran video pa poručio: ‘Imam jasan plan‘

Rumunjske pravosudne vlasti nastavljaju s istragom protiv braće Tate u optužbama za trgovinu ljudima i kriminalno udruživanje

Tate Tate

 Twitter Screenshot

Nije dugo trebalo da se Andrew Tate (36), koji je u petak pušten iz zatvora u Bukureštu, oglasi na Twitteru, jedinoj društvenoj mreži koja mu je još dostupna.

On i njegov brat Tristan (34), te dvije njihove suradnice, Rumunjke, nisu slobodni - nakon tri mjeseca iza rešetaka još najmanje mjesec dana provest će u kućnom pritvoru, a istraga o optužbama za trgovinu ljudima i udruživanje u kriminalnu organizaciju se nastavlja.

Nekoliko sati nakon što se vratio kući, samoproklamirani ženomrzac objavio je bizaran video koji prikazuje kako puši cigaru i hoda po kući odjeven samo u donji dio trenirke. U objavi je napisao kako je od prošle godine živio u 24-satnom lockdownu.

- Hodao sam po trometarskoj ćeliji, bez ikakve elektronike i vanjskog kontakta. Potpuna jasnoća uma. Stvarne misli. Stvarni planovi, napisao je pomalo kriptično Tate. I poruka koju je bivši kickbokser poslao kada su on i njegov mlađi brat pušteni iz pritvora u petak navečer, očito nosi neko dublje značenje: "Na kraju svega, nećemo se sjećati riječi svojih neprijatelja, nego šutnje svojih prijatelja".

U danima prije kućnog pritvora, Andrew i Tristan bezuspješno su pokušavali poništiti odluku kojom im se onemogućava plaćanje jamčevine. Ipak, njihovi odvjetnici uspjeli su ishoditi da sljedećih 30 dana, umjesto u zatvoru provedu u kućnom pritvoru.

Braća su pripremila i izjavu za ljude iz medija koji su došli pred zgradu zatvora iz koje su pušteni te pred njihovo imanje koje im je baza od 2017. godine. Andrew je tada izjavio kako se odlučio preseliti se u Rumunjsku jer želi živjeti u zemlji "u kojoj je korupcija dostupna svima", gdje "ima više slobode" i "može raditi što god poželi".

- Suci pred kojima smo danas bili pažljivo su nas slušali. Slušali su i pokazali da su nas čuli, pa zato osjećam apsolutno poštovanje prema njima, rekao je Tate novinarima.

- Ne osjećam nikakav prijezir prema Rumunjskoj ili bilo kome drugom, ja samo vjerujem u istinu. Vjerujem u boga i siguran sam da će vatra uništiti sve laži i svakako tko laže dovoljno dugo da osjete žaljenje. Istinski vjerujem da će pravda biti zadovoljena na kraju. Šanse su nula posto da ću ispasti kriv za nešto što nisam napravio. Ustrajem na svojoj potpunoj nevinosti i mislim da većina ljudi to razumije. Nadam se da ću uskoro biti kod kuće, pa zahvaljujem svima.

image

Andrew i Tristan Tate

Daniel Mihailescu/Afp

Kada su ga pitali što planira raditi u danima koji slijede, Tate je odgovorio:

"Dok sam bio u zatvoru napravio sam 7417 sklekova, tako da planiram doći do 10.000 za vikend. Fokusirat ću se na sklekove i proučavati Kuran. Hvala vam.".

Sredinom prosinca, rumunjska policija ušla je na posjed Tateovih, zaplijenila imovinu koja je procijenjena na 4,1 milijun eura. Braća su negirala sve optužbe, pet puta su se puta žalili na odluke suda, no do sada nisu uspijevali postići ništa. Prema rumunjskim zakonima, dvojac može u pritvoru biti maksimalno šest mjeseci, iako protiv njih formalno nije podignuta nikakva optužnica.

image

Andrew Tate i Tristan Tate pred zatvorom u Bukureštu

Daniel Mihailescu/Afp

Braća rođena u SAD-u, nakon razvoda roditelja preselila su se u Englesku u Luton i imaju dvojno državljanstvo. Andrew je, nakon uspješne karijere u kick-boxingu, počeo graditi onu influencersku. Od prvoga dana stekao je brojne fanove, ali i podjednak broj neprijatelja. Još je poznatiji postao nakon pojavljivanja u Big Brotheru i skandala s pljuskanjem druge natjecateljice.

Na društvenim mrežama postao je zloglasan po svojim mizoginim stavovima. Govorio je kako je ženama mjesto u kući, kako žene pripadaju muškarcu te da muškarci vole 18-godišnjakinje i 19-godišnjakinje jer su vjerojatno imale spolne odnose s manje muškaraca. Na sva usta je hvalio Donalda Trumpa i sastajao se s njim, Instagram i Facebook riješili su se njegovih profila zauvijek zbog rasizma, homofobije, širenja mržnje prema nekom nasumičnom uzorku, ovisno o danu i trenutku.

Dodatnu pozornost izazvao je pokretanjem platforme Hustler‘s University na kojoj članovi plaćaju mjesečnu članarinu za učenje temama poput trgovanja kriptovalutama. Stručnjaci su upozoravali da je to tek još jedna piramidalna shema za bedake, no glas o Tateu se širio i u jednom trenutku njegovo se ime u pretragama pojavljivalo više puta od Kim Kardashian i Donalda Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:09