KULTNI FILM IZ 1972.

Pacino o glasinama da je oduvijek zamjerao Brandu zbog Oscara za ‘Kuma‘: ‘Da raščistimo neke stvari...‘

U filmu Francisa Forda Coppole, Al Pacino je odigrao ulogu Michaela, a Marlon Brando njegova oca, mafijaškog bosa

Al Pacino u filmu ”Kum I”

 Paramount Pictures - Alfran Prod/Collection Christophel Via Afp

Al Pacino odlučio je razjasniti neke stvari u emisiji "People Who Inspires Us" u vezi svoje uloge u kultnom filmu "Kum" iz 1972.

Mnogi su smatrali kako je legendarni glumac zamjerao Marlonu Brandu što je osvojio Oscara za najboljeg glumca iako je imao manje rečenica od njega, no Pacino je odlučio stati na kraj tome.

- Da raščistimo neke stvari... Čuo sam za ove glasine. Kako nešto takvo uopće može izaći? Nisam mu zamjerao. Nadam se da se šalite, rekao je 82-godišnji glumac.

image

Marlon Brando

-/World History Archive/Prof/-/World History Archive/Prof

Inače, u poznatom filmu Francisa Forda Coppole, Pacino je odigrao ulogu Michaela, sina mafijaškog bosa Vite Corleonea (Marlon Brando).

Osvrnuo se i na dugogodišnje komentare obožavatelja da je "Kum II" bolji od prvoga dijela trilogije.

- Mislim da je film nekako više umjetnički. Ne želim ga umanjiti ili biti previše skroman jer u njemu glumim s Robertom De Nirom, rekao je glumac dodajući da je ipak sjajan film.

image

Al Pacino i Robert De Niro

Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

- "Kum II" je osobna stvar za Francisa (Forda Coppolu), a "Kum I", gledao sam ga nedavno, uvijek ima dvije ili tri stvari koje se događaju u sceni. Uvijek si u priči, ne znaš što će se sljedeće dogoditi. "Kum II" je na neki način lineariziran, drugačiji je, tmuran, sve se kreće polako, objasnio je Pacino koji trenutno radi na svojim memoarima.

- Dođeš u te godine, počneš raditi takve stvari. Držao sam se podalje od toga, ali mislim da moram govoriti o određenim stvarima. Imam djecu i sve, bila bi to dobra ideja, radim na tome, dodao je.

image

Al Pacino, Francis Ford Coppola i Robert De Niro 2022.

Robyn Beck/Afp

Što se tiče povlačenja iz Hollywooda, našalio se da je odavno bio spreman na to.

- Ja sam uvijek u mirovini. Bio sam u mirovini s 25 godina. Mislim, koga briga? Molim vas, nemojte to zvati mirovinom, jednostavno više ne želim raditi. Ne znam, nekada samo to ne želim raditi tako često, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:45