S PISTE IZA REŠETAKA

Pad bivše misice: Nekada je osvajala natjecanja u ljepoti, a danas krijumčari vrtoglave količine droge

Svoju je situaciju krila svojoj obitelji više od šest mjeseci, govoreći svojoj slomljenoj majci da jednostavno ‘putuje zemljom‘

Manekenka, ilustracija

 Fotoman/Alamy/Alamy/Profimedia/Fotoman/alamy/alamy/profimedia

Bivša engleska manekenka suočava se s 20 godina zatvora u zloglasnom meksičkom zatvoru zbog sumnje u trgovinu drogom, otkriva Mail Online.

Jennifer Young uhićena je dok je pokušavala prokrijumčariti ketamin vrijedan preko 250 tisuća funti (oko 290 tisuća eura) u zračnu luku Cancun, nakon što je stigla iz Amsterdama u kolovozu prošle godine. Kod 33-godišnje manekenke navodno je pronađeno 13,080 kilograma droge skrivene u paketićima i bočicama u improviziranom lažnom dnu kofera.

Young, koja je postala tzv. "Miss Derby" kada je imala samo 17 godina, provela je mjesece u prenapučenom zatvoru u Cancunu prije nego što je u veljači prebačena u zatvor u blizini Mexico Cityja. Navodno, svoju je situaciju krila od svoje obitelji više od šest mjeseci, govoreći svojoj slomljenoj majci Angeli da jednostavno "putuje zemljom".

Doduše, istinu je konačno saznala prije samo pet tjedana kada joj kći jedinica nije uspjela telefonom čestitati rođendan.

Govoreći za Mail Online iz svog doma u Derbyju, Angela je rekla da je još uvijek u šoku.

- Znala sam da je Jenny u Meksiku, ali mislila sam da putuje. Tek sam saznala da je Jenny u zatvoru... Rođendan mi je u ožujku i gdje god u svijetu bila, Jenny me zove na taj dan. Ovog puta nije, pa sam se zabrinula - objasnila je njena majka.

- Onda sam dobila poruku od njezine prijateljice. Pitala sam je gdje je. Nakon silnih poruka, konačno mi je rekla da je u zatvoru. Nisam mogla vjerovati - ispričala je njena majka koja je tek tada saznala cijelu priču. Nadalje, Angela Young je rekla britanskim medijima da bi njena kći mogla dobiti zatvorsku kaznu od 20 godina.

Young, koja je rođena u Njemačkoj, provela je veći dio života radeći u inozemstvu kao model i turistički vodič, nakon što je napustila svoj rodni grad Derby s 19 godina.

U online blogu, tj. vodiču, koji je napisala prošle godine, napisala je: "Ja sam Jenny, rođena Berlinčanka, ali također pola-Engleskinja i tečno govorim oba jezika. U svoje 32 godine na ovoj planeti proputovala sam je uzduž i poprijeko. To je moja strast i volim to, ali uvijek sam privučena svojim omiljenim mjestom – Bangkokom".

Tijekom njenog zatočeništva, Jenny je posjećivao britanski konzul u Meksiku. Očekuje se da će se ovaj tjedan sastati s odvjetnikom kako bi razgovarali o suđenju.

- Britanski konzulat ju je posjetio prošle srijede. Sada je dobro, ima ćeliju za sebe. Mnogo je bolje nego na drugim mjestima - objasnila je njena majka koja je napomenula da su zatvorenicima dopušteni posjeti članova obitelji.

Prema riječima njezine majke, Jenny kaže da dobiva tri obroka dnevno, ali da su porcije male.

- Zvala me iz zatvora. Dobila je samo pet minuta i nije znala tko sluša poziv, tako da nije pričala o tome što se dogodilo. Rekla mi je da me voli - zaključila je majka bivšeg modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:01