NA METI KRITIKA

Paparazzo fotke golišavog Harryja uzburkale javnost: ‘Meghan je uništila njegovu muškost, ima solidnu ‘dvojku‘‘

U vrijeme dok se u Velikoj Britanij odlučivalo tko će slaviti kraljičin jubilej na balkonu Buckinghamske palače, princ je igrao polo

Princ Harry

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Iako je u pitanju muškarac, ovo je senzacija na razini one kada žena s A-liste bude teleobjektivom snimljena u toplesu pa se tračerski mediji pomame za fotografijama. Naime, Harryja, odbjeglog britanskog princa, paparazzi su u petak, na polo utakmici, snimili golih prsa. Točnije, polugolih. Komentara kao u priči.

- Harry bi morao pripaziti na sve te burritose i čips s guacamoleom. U ovoj životnoj dobi se nakupljaju kile - piše jedan od tisuća komentatora na Daily Mailu čiji čitatelji, poznato je, nisu baš naklonjeni Sussexovima.

- Vrijeme je za "wonderbra" - savjetuje drugi korištenje popularnog brenda grudnjaka koji podiže grudi.

- Je li ga to Markle natjerala da doji, za završni udarac njegovoj muškosti? - pita se treći.

Zajedljive i uvredljive primjedbe se nižu, a tek poneka dotiče se prave teme - činjenice da se on i njegova supruga Meghan te djeca Archie i Lilibet neće pojaviti na balkonu Buckinghamske palače 2. lipnja, na vrhuncu proslave kraljičina 70. godišnjice na prijestolju.

image

Princ Harry

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Ta se odluka pripremala, kako su primijetili u Daily Mailu, baš na rođendan njegova sina Archieja, dok se on bavio polom, omiljenim sportom, na terenu u Santa Barbari.

Harry, koji je intenzivno trenirao s kolegama, u jednom je trenutku podigao majicu da mu netko od pomoćnika može namazati leđa, vjerojatno nekom kremom za zaštitu od jakog kalifornijskog sunca. A pomoć je dobio i pri presvlačenju te pritom pokazao, kako je netko napisao "solidnu dvojku".

image

Princ Harry

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Princ se nedavno pridružio polo timu "Los Padres". Taj klub vodi njegov prijatelj Nacho Figueras, argentinski model i igrač kojeg nazivaju "Davidom Beckhamom pola". On je medijima rekao da su svi uzbuđeni zbog Harryjeva dolaska u klub.

- Mi preko posebne platforme koju smo osmislili, koristimo sport i za podizanje svijesti o potrebi pomaganja dobrotvornim organizacijama. Harry će biti dio ovog tima - rekao je Figueras.

A što se tiče slavnog balkona Buckinghamske palače odakle obitelj gleda završni prelet akrobatske skupine britanskoj vojnog zrakoplovstva na velikim proslavama - odluku o tome tko će tamo biti, a tko neće donijela je sama slavljenica, kraljica Elizabeta II.

Kao i uvijek, mudro i taktično uz objašnjenje da je odlučeno da članovi kraljevske obitelji koji ne rade za monarhiju, tj. ne obavljaju službene dužnosti, neće biti tamo. Sussexovi su se tih dužnosti (i prava koje idu uz njih) odrekli preselivši u SAD.

Njih su dvoje nešto vrlo brzo nakon što je objavljena kraljičina odluka, potvrdili da će s djecom Archiejem i Lilibet prisustvovati nekoj od proslava jubileja. Britanski mediji pišu da će ih na Otoku svakako dočekati cijeli tim ljudi koji će spriječiti Netflixovu ekipu da snimi i jedan kadar nekog budućeg dokumentarca o Sussexima.

Izvor iz palače rekao je novinarima kako se tamo smatra da će Netflix posjet Harryjevoj domovini vidjeti kao veliku priliku za realizaciju barem dijela njihova megamilijunskog ugovora s parom. Razmišljanje je logično, jer je poznato da su u Netflixu zahvaćenom krizom sve nervozniji oko obećanog sadržaja za koji su platili 150 milijuna dolara.

Odgovorni se boje da će, čak i ako Sussexi pristanu na zabranu snimanja na kraljevskim posjedima, uključujući Buckinghamsku palaču i dvorac Windsor, ipak biti velikih problema. Smatraju da bi se filmska ekipa mogla pomiješati s gomilom i slijediti par dok su u VIP prostorima na javnim događanjima povodom jubileja ili im se priključiti na nekoj od ključnih lokacija tijekom četverodnevnog slavlja.

Analitičari smatraju da je Harryjev i Meghanin povratak u Veliku Britaniju problematičan jer bi mogao skrenuti pozornost s onoga što je bitno, a to je proslava 70 godina vladavine omiljene Elizabete II.

Mediji na Otoku citiraju stručnjaka za kraljevsku obitelj Toma Bowera koji kaže da su Sussexi prisiljeni prihvatiti manju ulogu.

- Očito očajnički žele da ne budu isključeni. Nadajmo se da će biti pod čvrstom kontrolom kako bi se izbjeglo da njihovi sebični interesi prevladaju nad proslavom kraljičina služenja Britaniji koji ulijeva strahopoštovanje - izjavio je.

Richard Fitzwilliams, drugi komentator, rekao je da se naveliko nagađanja o tome što će Harry i Meghan raditi i gdje će biti tih dana.

- No, sve se svodi na jednu činjenicu: kraljičina je želja da i oni prisustvuju proslavi jubileja. Siguran sam da joj je teško zaboraviti da su usprkos tome što je princ Philip bio bolestan, objavili intervju s Oprah. No, ona želi da obitelj bude ujedinjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:48